Ξανά σε lockdown 200.000 Ισπανοί- Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε βόρειο και νότιο ημισφαίριο

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία αλλά και η Σερβία, ενώ και στο νότιο ημισφαίριο η Αυστραλία επιστρέφει σε τοπικά lockdown. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε ημερήσια αύξηση ρεκόρ κατά 212.326, κρούσματα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι τερματίζονται οι κλινικές δοκιμές του σχήματος Solidarity για τα φάρμακα υδροξυχλωροκίνη και Lopinavir/Ritonavir. Την ίδια ώρα, και η βορειοανατολική Ισπανία ανακοινώνει περιορισμούς στην κυκλοφορία, ενώ για τους Βρετανούς το «Σούπερ Σάββατο» δίνει τον τόνο της επανεκκίνησης.

Ισπανία: Σε καραντίνα 200.000 κάτοικοι μιας περιφέρειας της Καταλονίας

Το υπουργείο Υγείας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι στην Λέριδα υπάρχουν 3.706 κρούσματα, ενώ μια ημέρα νωρίτερα τα κρούσματα ανέρχονταν σε 3.551. Οι κάτοικοι της περιφέρειας Σεγριά, η οποία περιλαμβάνει την πόλη Λέριδα, απαγορεύεται να φύγουν από την περιοχή από τις 12:00 σήμερα, αλλά δεν θα περιοριστούν στα πλήρως σπίτια τους όπως συνέβη με το αρχικό, αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε σε όλη την χώρα τον Μάρτιο.

Οι μετακινήσεις για μετάβαση στην εργασία θα επιτρέπονται, αλλά από την Τρίτη οι εργαζόμενοι που θα μεταβαίνουν ή θα φεύγουν από την περιοχή θα πρέπει να παρουσιάζουν βεβαίωση του εργοδότη τους. Η Ισπανία έχει καταγράψει 205.545 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και 28.385 θανάτους, γεγονός που την καθιστά μια από τις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία χώρες στην Ευρώπη.

Βρετανία: Πετροπόλεμος σε υπάιθριο πάρτυ ενώ άνοιξαν οι μπυραρίες

Στο δυτικό Λονδίνο, αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν ρέιβ πάρτυ στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα. Το πλήθος τους επιτέθηκε με τούβλα, τραυματίζοντας τουλάχιστον επτά από αυτούς.

Από τις οχτώ το πρωί επαναλειτούργησαν μπαρ και εστιατόρια, ύστερα από τρεις μήνες απαγόρευσης. Το Σούπερ Σάββατο, όπως ονομάστηκε από τον βρετανικό Τύπο, σηματοδοτεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αν και θα επιτρέπεται περιορισμένος αριθμός πελατών, εκτιμάται ότι μόνο σήμερα θα καταναλωθούν οκτώμιση εκατομμύρια λίτρα μπύρας και ότι η κίνηση θα είναι ανάλογη με εκείνη της παραμονής της Πρωτοχρονιά. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Tζόνσον ζήτησε από τους πολίτες να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να μην διακινδυνέψουν ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.
Τέσσερις μήνες “από το τελευταίο κούρεμα”, τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα κομμωτήρια, ορισμένα εκ των οποίων άρχισαν να δέχονται πελάτες από τα μεσάνυχτα.
Άνοιξαν επίσης κινηματογράφοι, μουσεία και βιβλιοθήκες.

Ρεκόρ αύξησης των κρουσμάτων στην Φλόριντα κατά 11.458

Ακόμη ένα ρεκόρ με πάνω από 57.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες και τους θανάτους να ξεπερνούν τις 130.000 κατέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Φλόριντα αντιμετωπίζει έκρηξη της νόσου covid 19 μεταξύ των νέων. Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Φλόριντα των ΗΠΑ σημείωσε αύξηση ρεκόρ: 11.458 νέα κρούσματα και ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε πάνω από 10.000. Την ίδια ώρα η είδηση πως η σύντροφος του Ντόνανλτ Τραμπ Τζούνιορ και μέλος της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία.

Ξανά σε lockdown 200.000 Ισπανοί- Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε βόρειο και νότιο ημισφαίριο

Σερβία: Τοπικά lockdown λόγω της έξαρσης (του ανταποκριτή της ΕΡΤ Νίκου Πέλπα)

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία συνεχίζει να επιδεινώνεται. Σύμφωνα με νεότερο ανακοινωθέν, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 325 νέα κρούσματα κορονοϊού και απεβίωσαν οχτώ ασθενείς. Ο θάνατοι από την εκδήλωση της πανδημίας έφτασαν τους 306, ενώ νόσησαν 15.829 άτομα. Άλλες τέσσερεις πόλεις τέθηκαν σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και έτσι έφτασαν τις εννέα οι πόλεις στις οποίες επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού για την αποτροπή έξαρσης του κορονοϊού.

Στο Βελιγράδι από χθες άρχισε να επιβάλλεται η απαγόρευση συγκεντρώσεων πέραν των 500 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους και ο συγχρωτισμός άνω των 100 ατόμων στους κλειστούς. Επίσης, οι καφετερίες, τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ λειτουργούν πλέον μέχρι τις 11:00 το βράδυ, ενώ διενεργούνται έλεγχοι από υπηρεσίες του δήμου για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 80% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το Βελιγράδι. Το κλειστό στάδιο «Arena» άρχισε να μετατρέπεται, από τον στρατό, σε «Covid-19 νοσοκομείο» και θα χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία ήπιων περιπτώσεων. Επίσης, η ορθοπεδική κλινική του Βελιγραδίου εντάσσεται στο σύστημα «Covid νοσοκομείων» – το πέμπτο στην πρωτεύουσα-, όπως επίσης και το γενικό νοσοκομείο στην πόλη Ποζάρεβατς, η οποία βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου.

Στην πόλη Νόβι Πάζαρ, όπου επίσης υπάρχει έξαρση του κορονοϊού, ο στρατός έστησε σκηνές έξω από το νοσοκομείο της πόλη. Η θρησκευτική ηγεσία της Ισλαμικής Κοινότητας στη Σερβία (IZS) αποφάσισε να κλείσουν όλα τα τζαμιά στη χώρα για να αποτραπεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Στο Βελιγράδι προσγειώθηκε σήμερα το πρωί ένα αεροπλάνο από την Τουρκία το οποίο μετέφερε νοσοκομειακό εξοπλισμό, προστατευτικό υλικό και φάρμακα. Η βοήθεια αυτή, που στάλθηκε με εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προορίζεται για νοσοκομεία της επαρχίας Σάντζακ, όπου ο βοσνιακός-μουσουλμανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Αυστραλία:Υψηλό τριμήνου στην πολιτεία της Βικτόρια

Η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, κατέγραψε το μεγαλύτερο άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού από τα τέλη Μαρτίου, αναγκάζοντας τις αρχές να επεκτείνουν τις εντολές για παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους σε δύο ακόμα προάστια και να θέσουν σε lockdown εννέα συγκροτήματα κατοικιών. Η πολιτεία κατέγραψε108 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 66 χθες και πάνω από 70 για κάθε μία από τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες.

Ρωσία: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τις 10.000

Στην τρίτη θέση μετά τις ΗΠΑ και την Βραζιλία σε αριθμό κρουσμάτων, η Ρωσία αναφέρει άλλα 6.632 κρούσματα του κορονοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 674.515, ενώ ξεπεράστηκε το “φράγμα” των 10.000 νεκρών.

Ιαπωνία: Αυτοπεριορισμός στο Τόκιο

Ο κυβερνήτης του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε κάλεσε τους κατοίκους της ιαπωνικής πρωτεύουσας να παραμείνουν στην πόλη καθώς τα νέα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τα 100 για τρίτη συναπτή ημέρα, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK. Το Τόκιο επιβεβαίωσε 131 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ ο αριθμός των περιστατικών Covid-19 στο Τόκιο έχει αυξηθεί σε υψηλό διμήνου.

Βραζιλία Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. τα κρούσματα- Πάνω από 63.000 οι θάνατοι

1.290 επιπλέον άνθρωποι υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο στην Βραζιλία οι αρχές κατέγραψαν 42.223 επιπλέον κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανεβάζοντας το σύνολο αυτών σε 1.539.081, στον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 654 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 6.740 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 29.843 νεκρούς επί συνόλου 245.251 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος