Βρετανία: Η αστυνομία δεν θα ερευνήσει το “χριστουγεννιάτικο πάρτι” στη Ντάουνινγκ Στριτ λόγω “έλλειψης αποδείξεων”

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ξεκινήσει έρευνα για τη φερόμενη χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώθηκε πέρυσι στην Ντάουνινγκ Στριτ, κατά παράβαση των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid-19, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Παρά την άφθονη «αλληλογραφία» που έλαβε για την υπόθεση αυτή, η αστυνομία ανέφερε ότι «λόγω έλλειψης αποδείξεων» δεν θα ξεκινήσει σε αυτό το στάδιο έρευνα τηρώντας την πολιτική της «να μην ερευνά αναδρομικά τις παραβιάσεις αυτών των κανόνων».

Η «αλληλογραφία» και το βίντεο που δείχνει τους συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ να αστειεύονται για το θέμα «δεν συνιστούν αποδείξεις παραβίασης των κανόνων», συνεχίζει η ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι έγιναν πολλές συγκεντρώσεις στην πρωθυπουργική κατοικία τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.

Ωστόσο, εάν συλλεχθούν αποδείξεις στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διέταξε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, θα σταλούν στην αστυνομία «για να ληφθούν υπόψη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του κοινοβουλίου ενώ η σύμβουλός του, η Αλέγκρα Στράτον, υπέβαλε την παραίτησή της.

Στο βίντεο, που προκάλεσε πολιτική θύελλα, η Στράτον και άλλοι συνεργάτες του Τζόνσον αστειεύονταν για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που οργανώθηκε, μολονότι απαγορεύονταν οι συναθροίσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος