Παραίτηση της συμβούλου του Τζόνσον εξαιτίας του βίντεο – σκανδάλου

Παραιτήθηκε η σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Tζόνσον και πρωταγωνίστρια του βίντεο – σκανδάλου που εξόργισε τους Βρετανούς.

Ο Τζόνσον, νωρίτερα στη Βουλή, απολογήθηκε για το «εξοργιστικό» βίντεο, που πρώτο έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι ITV. Είναι και ο ίδιος «έξαλλος», είπε, και καταλαβαίνει τον θυμό του κόσμου.

Το βίντεο δείχνει το προσωπικό του γραφείου του πρωθυπουργού να κάνει πρόβα συνέντευξης Τύπου και να γελάει για το πάρτι που έγινε στη Ντάουνιγκ Στριτ, ενώ όλη η χώρα ήταν σε αυστηρό λοκντάουν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Μπόρις Τζόνσον διέταξε τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου για εσωτερική έρευνα, ενώ και η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά το βίντεο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχτηκε σφοδρή επίθεση από την αντιπολίτευση, ενώ ο ηγέτης σκοτσέζικου κόμματος ζήτησε την παραίτησή του.

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για ανακοίνωση περισσότερων μέτρων ενόψει της παραλλαγής Όμικρον, ή «Πλάνο Β’», όπως ονομάζεται. Το «Πλάνο Β΄» περιλαμβάνει πιστοποιητικά εμβολιασμού και τηλεργασία.

Σε μια άλλη εξέλιξη, Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν μια «κρυφή» έκδοση της Όμικρον που δεν μπορεί να διακριθεί από τις άλλες στα μοριακά τεστ (PCR).

Η ανακάλυψη της νέας μορφής της Όμικρον ώθησε τους ερευνητές να χωρίσουν τη γενεαλογία B.1.1.529 σε τυπικό Όμικρον, γνωστό ως BA.1, και στη νεότερη παραλλαγή, γνωστή ως BA.2.

Άγνωστο παραμένει πώς προέκυψε η νέα παραλλαγή.

Η παραλλαγή εξακολουθεί να ανιχνεύεται ως κορονοϊός από τα συνήθη τεστ αλλά μπορεί να αναγνωριστεί ως η παραλλαγή Όμικρον μόνο μέσω γονιδιωματικών (genomic) τεστ. Τα πιθανά κρούσματα δεν επισημαίνονται με τα συνήθη PCR τεστ που δίνουν ταχύτερα αποτελέσματα.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος