Βόρεια Μακεδονία: Δεν παραιτείται ο Ζάεφ από πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ζόραν Ζάεφ αναβάλλει επ’ αόριστον τις παραιτήσεις του από την πρωθυπουργία της χώρας και της ηγεσίας του κόμματός του.

Σκόπια/Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, στην οποία συμμετείχε ο Ζάεφ, λόγω της δύσκολης και περίπλοκης πολιτικής κατάστασης στη χώρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος του Ζάεφ.

Ο Πέρο Κονσταντίνοφ σε δηλώσεις του ανέφερε: «Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, έχοντας κατά νου τις εξελίξεις στη χώρα και την κατάσταση που βρίσκεται η Βόρεια Μακεδονία, σε αυτή την περίοδο που είναι κρίσιμη για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, αποφάσισε και πρότεινε ομόφωνα στον πρωθυπουργό να αναβάλει επ’ αόριστον την παραίτησή του, μέχρι την εξομάλυνση της κατάστασης»

Ο Ζόραν Ζάεφ, μετά τη βαριά ήττα του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές στις 31 Οκτωβρίου είχε γνωστοποιήσει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και παραιτείται από πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του κόμματός του.

Μόλις προχθές τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, η οποία θα εξεταστεί από τη Βουλή, σε συνεδρίαση του Σώματος την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 61 βουλευτές, από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής της χώρας. Για την ώρα είναι ασαφές εάν η αντιπολίτευση μπορεί να συγκεντρώσει τον αριθμό αυτό των βουλευτών για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος