Τσαβούσογλου σε Μητσοτάκη: Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απάντησε με προκλητικό τρόπο στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη «όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας», λέγοντας χαρακτηριστικά «εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε», όπως αναφέρει δημοσίευμα του Σκάι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του καναλιού στην Τουρκία, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δήλωση Μητσοτάκη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε. Δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε σε αυτά τα λόγια».

Μιλώντας για την πιθανότητα συνάντησης Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως δεν έχει υπάρξει τέτοια πρωτοβουλία, προσθέτοντας ότι η «η Ελλάδα ενοχλήθηκε που η Τουρκία έχει λάβει ένα σημαντικό ρόλο» καθώς «πρώτα υπογράψαμε με την Λιβύη στην συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών δικαιοδοσίας και μετά καθορίσαμε τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας».

Επανέλαβε τέλος την άποψη ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί την Τουρκία: «Εννέα φορές προσπάθησαν να μπουν τα πλοία της Ελλάδας των ελληνοκυπρίων και τρίτων χωρών. Όλα αυτά τα εμποδίσαμε με διπλωματικές προσπάθειες και με τα μέτρα που λάβαμε στο πεδίο. Η προβολή και η επιτυχία της Τουρκίας στον διεθνή χώρο τρελαίνει την Ελλάδα. Για αυτό η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Οι παρενοχλήσεις, το κλείδωμα (με τα ρανταρ) είναι καποια από αυτά τα παραδείγματα. Επιπλέον η Ελλάδα αναφέρει συνεχώς ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις και το θέμα τουριστών που έρχονται στην Τουρκία. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ ενοχλημένοι και για αυτό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος