Τρίζει η καρέκλα της Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού  Κόμματος

Σε «μυστικά δείπνα» και νυχτερινές συναντήσεις φαίνεται πως επιδίδονται τον τελευταίο καιρό αρκετοί βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος στην Βρετανία με κύριο θέμα την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από την ηγεσία του κόμματος .

Μια τέτοια συνάντηση  έγινε και εχθές τη νύχτα από ομάδα 50 βουλευτών των Τόρις που αντιτάσσονται στις προτάσεις του σχεδίου του Τσέκερς για την μετά το Brexit συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Την πληροφορία μετέδωσε το BBC. επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.

Ορισμένοι από τους βουλευτές  ανήκουν στο ευρωσκεπτικιστικό European Research Group (ERG) και κάποιοι δήλωσαν ότι έχουν ήδη απευθύνει επιστολές μομφής προς την Μέι, δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Συντηρητικού Κόμματος, εκλογή για την ηγεσία μπορεί να προκληθεί εάν το 15% των βουλευτών των Τόρις, που σήμερα είναι 48, ζητήσουν διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.

Το ERG έχει απορρίψει τα σχέδια της Μέι σύμφωνα με τα οποία η Βρετανία θα παραμείνει ζώνη ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τα προϊόντα μετά την έξοδό της από την ΕΕ τον προσεχή Μάρτιο, αλλά αντιμετωπίζει επικρίσεις για το ότι δεν κατόρθωσε να διατυπώσει μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Σχετική είδηση: Brexit: Ναυάγησε η προσπάθεια παρουσίασης εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από τους Τόρις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος