Σύνοδος ΝΑΤΟ: Στη Μαδρίτη αναμένεται την Τρίτη ο Τζο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσγειώνεται αύριο στην αεροπορική βάση του Τορεχόν ντε Αρντόθ περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μαδρίτης προερχόμενος από την σύνοδο των G7 στη Γερμανία. Για την τηλεοπτική κάλυψη της άφιξης τα ΜΜΕ έχουν κληθεί μεταξύ 2 και 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Θα τον υποδεχθεί ο Ισπανός βασιλιάς Φελίπε.

Στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ισπανό πρωθυπουργό στο Μέγαρο της Μονκλόα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις τους από κοινού προς τα ΜΜΕ.

Από το Παλάτι ανακοινώθηκε η διμερής συνάντηση του Τζο Μπάντεν με τον βασιλιά Φελίπε στο Βασιλικό παλάτι της Μαδρίτης, δεν διευκρινίζεται όμως η ώρα. Πιθανότατα θα είναι πριν το επίσημο δείπνο. Θα κάνουν και δηλώσεις από κοινού.

Στις 9.30 μ.μ. ο Μπάιντεν θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο στο Παλάτι (Palacio Real) της Μαδρίτης που παραθέτουν οι ισπανοί βασιλιάδες για τους αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Τζιλ βρίσκεται ήδη από χθες βράδυ στη Μαδρίτη και σήμερα συνοδεύεται σε ιδιωτικό πρόγραμμα από την βασίλισσα Λετίθια.

Αύριο η βασίλισσα Λετίθια θα συνοδέψει την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, σε επίσκεψη στο Κέντρο Βοήθειας, Υποδοχής και Προώθησης Ουκρανών Προσφύγων στην περιοχή Ποθουέλο ντε Αλαρκόν έξω από την Μαδρίτη.

ανταπόκριση από Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος