Στη Μαδρίτη ο Γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς την ερχόμενη Δευτέρα

Την Μαδρίτη επισκέπτεται την ερχόμενη Δευτέρα ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου κάτι που δεν συνηθίζει ιδιαίτερα ο Ισπανός πρωθυπουργός μετά τις επισκέψεις άλλων ξένων ηγετών.

Μετά το Παρίσι και την Ρώμη, η Μαδρίτη είναι ο επόμενος σταθμός του νέου καγκελάριου της Γερμανίας και για τον Σάντσεθ αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξει την σοσιαλδημοκρατική ενότητα στην Ευρώπη. Παρότι οι σχέσεις του με Μακρόν και Ντράγκι είναι πολύ καλές εντούτοις αποτελούν κεντρώους ηγέτες και αυτό που πρωτίστως τον ενδιαφέρει είναι πως θα δείξει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Κόμμα και τον πολιτικό του αντίπαλο Πάμπλο Κασάδο, ότι οι ευρωπαϊκές ισορροπίες αλλάζουν και οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες δεν κυβερνώνται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Άλλωστε η πρόσφατη άνοδος αρκετών σοσιαλδημοκρατών σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποδεικνύει και μία σχετική αλλαγή ισορροπιών στην κοινότητα.

Ο Σάντσεθ επιδιώκει να εμφανιστεί ως ο ηγέτης μιας χώρας που συμμορφώνεται με τις Βρυξέλλες και είναι η πρώτη που λαμβάνει τα ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη εγκριθεί.

Νωρίτερα της επίσκεψης Σολτς, ο Σάντσεθ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με Μακρόν (Πέμπτη) και Τζόνσον (Παρασκευή) αν και οι πολιτικές απόψεις με τον τελευταίο απέχουν πολύ και ειδικότερα τώρα που ζει δύσκολες ώρες με το σκάνδαλο του πάρτυ εν μέσω πανδημίας στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας.

ανταπόκριση από Μαδρίτη Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος