Σχέδια του Αδόλφου Χίτλερ πουλήθηκαν σε δημοπρασία

Σε δημοπρασία στη Γερμανία πουλήθηκαν ακουαρέλες και σχέδια που είχε ζωγραφίσει ο Αδόλφος Χίτλερ πριν από εκατό χρόνια, έναντι ενός ποσού που φθάνει τα 400.000 ευρώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές της δημοπρασίας.

Το πιο ακριβό έργο απέκτησε ένας κινέζος αγοραστής έναντι 100.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Weidler, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Η ακουαρέλα αναπαριστά το κάστρο του Νοϊσβανστάιν στη Βαυαρία, που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκο Β’ του οποίου η μορφή, που υιοθέτησαν ως λογότυπο τα στούντιο της Ντίσνεϊ, είναι διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα τα υπόλοιπα έργα που τέθηκαν προς πώληση, τα οποία έγιναν μεταξύ του 1904 και του 1922 και στην πλειονότητά τους υπογράφονται από τον Χίτλερ, βρήκαν αγοραστές, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο οίκος δημοπρασιών δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των πελατών του, που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Διευκρίνισε όμως ότι οι αγοραστές προέρχονται από τη Βραζιλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία και την ίδια τη Γερμανία.

Στα νεανικά του χρόνια ο Αδόλφος Χίτλερ είχε επιδιώξει να εγγραφεί στην Ακαδημία Τεχνών της Βιένης, αλλά η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε λόγω έλλειψης ταλέντου. Συνέχισε να ζωγραφίζει αντιγράφοντας σκηνές από καρτ ποστάλ που πουλούσε στους τουρίστες.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η καλλιτεχνική παραγωγή του Χίτλερ είναι μέτρια και οι μεγάλοι οίκοι δημοπρασιών αρνούνται γενικά να προτείνουν να έργα του.

Η Γερμανία επιτρέπει ωστόσο την πώληση των έργων του πρώην επικεφαλής των ναζί από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνουν απαγορευμένα σύμβολα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος