“Πείραμα Λίβερπουλ”: Συναυλία 5.000 ατόμων με αρνητικό τεστ – Χαλάρωση μέτρων στην Ευρώπη

Περίπου 5.000 άνθρωποι χωρίς μάσκες και αποστάσεις πήραν μέρος στο λεγόμενο “Πείραμα του Λίβερπουλ”, μια μουσική υπαίθρια συναυλία όπου οι συμμετέχοντες είχαν αρνητικό τεστ κορονοϊού. Τα δεδομένα τους θα χρησιμοποιηθούν από το ειδικό Πρόγραμμα Ερευνών Εκδηλώσεων της βρετανικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, χαλαρώνουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Βιέννης, οι καταστηματάρχες έπειτα από ένα μήνα με κατεβασμένα ρολά, προετοιμάζονταν πυρετωδώς. Οι πόρτες άνοιξαν, οι πρώτοι πελάτες μπήκαν και ουρές άρχισαν να σχηματίζονται στα πεζοδρόμια.

Τις πόρτες τους άνοιξαν και τα περίφημα μουσεία του Βατικανού, έπειτα από δύο μήνες που έμειναν κλειστά και τα έσοδά τους μειώθηκαν δραστικά.

Ικανοποιημένοι και οι Παριζιάνοι άρχισαν τις βόλτες, αφού ο περιορισμός των 10 χιλιομέτρων στις μετακινήσεις στη Γαλλία έληξε. Μαθητές γυμνασίων και λυκείων επέστρεψαν και αυτοί στις τάξεις τους.

Με τον κίνδυνο καθυστέρησης στους εμβολιασμούς, η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα που αποκλείει από το εμβολιαστικό της πρόγραμμα, το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Οι ηλικιωμένοι που έχουν εμβολιαστεί πάντως άρχισαν τα ταξίδια εντός της χώρας με λεωφορεία.

Υπέρ της ταξιδιωτικής ελευθερίας τάσσεται και η Κομισιόν για να ενισχύσει εγκαίρως την τουριστική βιομηχανία των κρατών-μελών. Προτείνει δε ένα νέο μηχανισμό με φρένο έκτακτης ανάγκης για τον κίνδυνο εισόδου νέων μεταλλάξεων.

Το τέλος της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους που φτάνουν στη Γερμανία, αναμένεται σύντομα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ωστόσο ανακοίνωσε ότι το φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest ακυρώνεται και φέτος.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξάκη, Λήδα Παπαδοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος