Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία – Σοκ από το νέο χτύπημα (video)

Παγκόσμιο σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας σε βάρος αθώων πολιτών κατά τους εορτασμούς της εθνικής επετείου για την ημέρα της Ελευθερίας.

Ο τρόμος και η φρίκη, επέστρεψε στην Γαλλία την ημέρα που γιορτάζεται η πτώση της Βαστίλης την πιο σημαντική εθνική επέτειο που εξυμνεί τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης.

Η φρικιαστική επίθεση άρχισε όταν τέλειωσε το εντυπωσιακό σόου με τα πυροτεχνήματα.

Φορτηγό-ψυγείο 25 τόνων μαρσάρει και με ταχύτητα 90 χιλιομέτρων πέφτει πάνω στο πλήθος που ακόμη απολαμβάνει τη βραδιά στον παραλιακό δρόμο της Νίκαιας.

Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία – Σοκ από το νέο χτύπημα (video)Ο οδηγός του φορτηγού έχει στόχο να χτυπήσει όσους περισσότερους πεζούς μπορεί. Για σχεδόν δύο χιλιόμετρα κάνει ζιγκ ζαγκ πάνω στο πεζοδρόμιο και το δρόμο στοχεύοντας τον κόσμο. Χτυπάει ακόμη και το καρουζέλ που ήταν γεμάτο μικρά παιδιά.

Ο 31χρονος υπήκοος Τυνησίας δεν περιορίζεται στην τρελή πορεία του φορτηγού. Αφήνει το τιμόνι και γαζώνει μέσα από το όχημα τους ανθρώπους που τρέχουν πανικόβλητοι. Όσοι βρίσκονται κοντά του τον εκλιπαρούν να σταματήσει.

Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία – Σοκ από το νέο χτύπημα (video)

Ο τραγικός απολογισμός. 84 νεκροί και σχεδόν 202 τραυματίες, εξ’ αυτών 52 σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης ήταν κάτοικος Νίκαιας και γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες και έπεσε νεκρός μετά την ανταλλαγή πυρρών με αστυνομικούς.

Στο φορτηγό βρέθηκε βαρύς οπλισμός που όπως αποδέχτηκε τελικά ήταν ψεύτικος, γεγονός που σημαίνει οτι το όπλο ήταν το ίδιο το φορτηγό. Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία – Σοκ από το νέο χτύπημα (video)

Βρετανοί, Ισπανοί, Ελβετοί, Ρώσοι, αλλά και δεκάδες άλλοι ξένοι τουρίστες είναι μεταξύ των θυμάτων.

Σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία ανάμεσα στα θύματα δεν έχουν αναφερθεί Έλληνες.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Φρανσουά Ολάντ, έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και ανέφερε ότι ερευνάται η πιθανότητα ο δράστης να έδρασε με συνεργούς. Παράλληλα σε έκτακτο διάγγελμα του από τη Νίκαια, προειδοποίησε ότι «ο εχθρός θα συνεχίσει να επιτίθεται σε έθνη που αγαπούν την ελευθερία», σημειώνοντας πως «η μάχη εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων θα είναι μακρά επειδή οι οργανώσεις αυτές θα συνεχίσουν να προσπαθούν να πλήξουν τις δυτικές αξίες».

Ο Γάλλος Πρόεδρος ο οποίος επισκέφτηκε την πόλη μαζί με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα που θα έληγε στις 26 Ιουλίου επεκτάθηκε για ακόμη 3 μήνες.

Την επίθεση καταδίκασε η παγκόσμια κοινότητα και η ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Αν και όλα «δείχνουν» ότι πίσω και από αυτή την τρομοκρατική ενέργεια βρίσκεται ο ISIS, ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1 ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος