Μίνι σύνοδος ΕΕ-ΗΠΑ: Διατήρηση της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ και μετά τη νίκη Τραμπ

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ηγέτες της ΕΕ συμφωνούν ότι η συνεργασία μέσω του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχιστεί μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σήμερα στο Βερολίνο ότι είναι ανάγκη να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο πολυμερών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και να προωθήσουν τη διατλαντική ατζέντα, αναφέρει σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

Αυτή η κοινή θέση τους ανακοινώνεται μετά την εκλογική νίκη στις ΗΠΑ του ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του πως, αν η Ρωσία επιτεθεί σ’ ένα μέλος του ΝΑΤΟ, αυτός θα εξετάσει αν η χώρα στόχος είχε εκπληρώσει τις αμυντικές δεσμεύσεις της, πριν της παράσχει στρατιωτική βοήθεια.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να εργασθούν συλλογικά για να προωθήσουν τη διατλαντική ατζέντα, ιδιαίτερα για να φέρουν τη σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και για να εξασφαλίσουν τη διπλωματική διευθέτηση των συγκρούσεων στη Συρία και την ανατολική Ουκρανία», αναφέρει στη δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Οι ηγέτες υπογράμμισαν επίσης τη σημασία που έχει το να συνεχιστεί η συνεργασία μέσω πολυμερών θεσμών, περιλαμβανομένου του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Σχετική είδηση:

Σε εξέλιξη η μίνι Σύνοδος ΕΕ-ΗΠΑ στο Βερολίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος