Ισπανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους για πολίτες άνω των 6 ετών

“Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους δρόμους, τους υπαίθριους χώρους και σε κάθε δημόσιο κλειστό χώρο, όταν δεν είναι εφικτό να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον δύο μέτρων”, αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα, με επισήμανση ότι αυτό αφορά όσους είναι άνω των έξι ετών, ενώ εξαιρούνται όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή μπορούν να δικαιολογήσουν “για λόγους ανάγκης ή ανωτέρας βίας” τη μη χρήση μάσκας.

Από τις 4 Μαΐου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς στην Ισπανία.

Το νέο διάταγμα αφορά όλες τις επαρχίες της Ισπανίας, χώρα πουεπλήγη πολύ από την επιδημία του κορονοϊού, με 232.037 κρούσματα και 27.778 θανάτους.

Πλέον η μετάδοση του ιού έχει μειωθεί σημαντικά μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου. Χθες ο αριθμός των θανάτων  παρέμεινε κάτω από το όριο των 100 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

H υποχρεωτική χρήση μάσκας θα ισχύει ως τις 25 Μαΐου, οπότε και λήγει τυπικά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εάν η κυβέρνηση δεν εξασφαλίσει την έγκριση του Κογκρέσου σήμερα για παράταση των έκτακτων μέτρων ως τις 7 Ιουνίου, γράφει η εφημερίδα El Pais. Ο υπουργός Υγείας Salvador Illa ανακοίνωσε ήδη ότι η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει τη δωρεάν διανομή, καθώς έχουν δοθεί 9,6 εκατομμύρια μάσκες μεταξύ των περιφερειακών αρχών της Ισπανίας.

Το ζήτημα της μάσκας προσώπου ήταν ένα από τα μέτρα που έχουν υποστεί τις περισσότερες παραλλαγές από την έναρξη της κρίσης. Αρχικά, οι αρχές δεν πρότειναν χρήση μάσκας από άτομα χωρίς συμπτώματα, στη συνέχεια έκαναν στροφή συνιστώντας χρήση και τελικά ανακοίνωσαν ότι οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ