Ισπανία: Προσφυγές για τους θανάτους στα γηροκομεία- Μέτρα για τους ταξιδιώτες

Το μικρότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων των τελευταίων δύο μηνών ανακοίνωσε η Ισπανία, με 594 νέα κρούσματα, επί συνόλου 228.030 και τον αριθμό των θανάτων των τελευταίου 24ώρου να ανέρχεται σε 176, επί συνόλου 26.920. Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας έκαναν 116 οικογένειες που έχασαν συγγενείς τους από τον κορονοϊό, ενώ φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας.

Συνολικά το 66% των θυμάτων από Covid-19 στην Ισπανία ήταν ηλικιωμένοι σε γηροκομεία.

116 οικογένειες εκλιπόντων σε γηροκομεία της Ισπανίας προσέφυγαν προκειμένου να γίνει διερεύνηση των αιτιών θανάτου των οικείων τους στους οίκους ευγηρίας. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των μηνυτών θα αυξηθεί σε περίπου 3.200 οικογένειες καθώς τουλάχιστον 17.748 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους λόγω του Covid-19 ή από συμπτώματα παρόμοια με του κορονοϊού.

Στην Ισπανία υπάρχουν περίπου 5.500 γηροκομεία στην πλειοψηφία τους ιδιωτικά και την ευθύνη φέρουν οι τοπικές κυβερνήσεις των 17 Αυτονομιών.

Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν στις Αυτονομίες της Μαδρίτης και της Καταλονίας.

Καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 24 Μαΐου

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 15 Μαΐου θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε πρόκειται να λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Τα μέτρα ισχύουν για όλους τους ταξιδιώτες, περιλαμβανομένων των Ισπανών που επιστρέφουν στη χώρα. Μόνο οι οδηγοί φορτηγών, τα πληρώματα αεροπλάνων και πλοίων, όσοι εργάζονται σε χώρα άλλη από αυτή στην οποία κατοικούν, και το υγειονομικό προσωωπικό, που φθάνει στην Ισπανία για να εργασθεί, εξαιρούνται από τον καραντίνα.

Μαδρίτη-Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος