Ισπανία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση συνεργασίας Σοσιαλιστών & Ουνίδας Ποδέμος – Πλειοψηφούν οι γυναίκες υπουργοί

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Ορκίστηκε το πρωί ενώπιον του βασιλιά Φελίπε η νέα κυβέρνηση Σάντσεθ η οποία προέκυψε από τον ανασχηματισμό του περασμένου Σαββάτου την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σάντσεθ τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νέων μελών της.

Η κυβέρνηση βασίζεται κυρίως σε ανεξάρτητες εξειδικευμένες προσωπικότητες και λιγότερο σε κομματικά στελέχη του PSOE (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ισπανίας). Η παρουσία των γυναικών είναι καθοριστική αφού αριθμούν σε 14 οι γυναίκες υπουργοί, οι άνδρες υπουργοί είναι 8 ενώ τα υπουργεία παραμένουν τα ίδια σε αριθμό συνολικά 22. Ο μέσος όρος ηλικίας των υπουργών είναι τα 50 χρόνια από τα 55 ως τώρα και με αυτό το σχήμα ο Ισπανός πρωθυπουργός επιθυμεί να οδηγηθεί σε εκλογές το φθινόπωρο του 2023.

Ειδικότερα αναβαθμίζεται σε δεύτερη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτός από το χαρτοφυλάκιό της ως υπουργού Οικονομίας, η Νάντια Καλβίνιο, η οποία αναμένεται να διαχειριστεί την απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ που θα φθάνουν σταδιακά στην Ισπανία μετά την πανδημία. Άλλωστε στόχος του Σάντσεθ σε αυτή την δεύτερη και σημαντική περίοδο για την κυβέρνησή του είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας μετά τον κορονοϊό.

Ο Πέδρο Σάντσεθ, υπενθυμίζεται ότι βασίζεται για την σταθερότητα της κυβέρνησής του στην συνεργασία του με τους Ουνίδας Ποδέμος γι’ αυτό άλλωστε και δεν άλλαξε κανέναν υπουργό των Ουνίδας Ποδέμος που σταθερά κατέχουν 5 υπουργεία και μία αντιπροεδρία.

Η νέα κυβέρνηση θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο καθιερωμένο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος