Ισπανία: Μαζικές διαμαρτυρίες για τον θάνατο 24χρονου νοσηλευτή – Καταγγελίες για ομοφοβικό έγκλημα

Ο θάνατος του 24χρονου νοσηλευτή Σαμουέλ Λουίθ τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πόλη Λα Κορούνια της Γαλικίας προκάλεσε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις της Ισπανίας με επίκεντρο τη Μαδρίτη, την Βαρκελώνη και την Λα Κορούνια.

Ως αυτή την ώρα έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις 13 ατόμων οι οποίοι φέρεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου, φωνάζοντας ομοφοβικά συνθήματα εναντίον του θύματος έξω από μια ντισκοτέκ της πόλης, του κατάφεραν απανωτά χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατό του.

Με αφορμή την δολοφονία του Σαμουέλ Λουίθ και ενώ στην Ισπανία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το Gay Pride, χιλιάδες Ισπανοί – τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας- διαδήλωσαν κατά της ομοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αργά το βράδυ της Κυριακής στην Μαδρίτη και μετά την λήξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην οποία πήραν μέρος και πολλοί πολιτικοί, ορισμένοι διαδηλωτές που ήθελαν να συνεχίσουν την διαμαρτυρία δέχτηκαν επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ και σήμερα το γεγονός καταγγέλεται από το σύνολο του ισπανικού Τύπου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος