Γερμανία: Το «Ρόμπερτ Κοχ» προειδοποιεί για αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων λόγω της «Ο»

«Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων» αναμένει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» και καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μη αναγκαίες επαφές και να αποφύγουν τα ταξίδια.

«Λόγω της παραλλαγής “Όμικρον” αναμένεται αιφνίδια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και το σύστημα υγείας, καθώς και άλλοι τομείς περίθαλψης, μπορεί γρήγορα να υπερφορτωθούν», προειδοποιεί το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» με ανακοίνωσή του και αξιολογεί τον κίνδυνο από τον κορονοϊό στη Γερμανία ως «πολύ υψηλό». Χθες ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ εξήγησε ότι, λόγω των περιορισμένων διαγνωστικών τεστ κατά τη διάρκεια των εορτών, είναι πιθανό ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων να είναι δύο ή και τρεις φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό που ανακοινώνεται.

Νωρίτερα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» επικαιροποίησε τους καταλόγους με τις επικίνδυνες περιοχές, συμπεριλαμβάνοντας στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» την Ιταλία, τον Καναδά, τη Μάλτα και το Σαν Μαρίνο.

Από την 1η Ιανουαρίου, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Γερμανία από αυτές τις χώρες, εφόσον δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόησης, είναι υποχρεωμένοι να μείνουν επί δέκα ημέρες σε καραντίνα, ενώ μπορούν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ μετά την πέμπτη ημέρα.

Στην κατηγορία περιοχών «υψηλού κινδύνου» περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή και η Ελλάδα. Αντιθέτως, από τη λίστα αφαιρέθηκε ο Μαυρίκιος. Το Ινστιτούτο επισημαίνει ακόμη ότι από τις 4 Ιανουαρίου 2022 δεν θα υπάρχει ειδική κατηγορία χωρών στις οποίες διαπιστώνεται έξαρση κάποιας παραλλαγής, καθώς ήδη και στη Γερμανία τείνει να επικρατήσει η «Όμικρον». Ο αριθμός των κρουσμάτων της εν λόγω παραλλαγής αυξήθηκε σήμερα κατά 28% σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών εμφανίζεται απαισιόδοξη σε ό,τι αφορά την προοπτική εξομάλυνσης της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού το νέο έτος.

Μόνο το 15% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πανδημία θα ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό ή πλήρως εντός του 2022. Αντιθέτως, το 79% θεωρεί ότι ο κορονοϊός θα επηρεάζει τουλάχιστον εν μέρει τη ζωή στη Γερμανία καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς. Το 34% εκτιμά πάντως ότι θα υπάρξει σημαντικός περιορισμός των προβλημάτων.

Πριν από έναν χρόνο, σε αντίστοιχη έρευνα του ίδιου Ινστιτούτου, το 26% των ερωτηθέντων δήλωνε ότι περίμενε η πανδημία να ξεπεραστεί εντός του 2021, ενώ περιορισμό των δυσκολιών ανέμενε το 66%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος