Φονικός καύσωνας σαρώνει τη νότια Ευρώπη – Σφοδρές καταιγίδες στην Κίνα (video)

Στο έλεος των πυρκαγιών παραμένει η νότια Ιταλία. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Καλαβρία, καθώς προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες που είχαν φθάσει στις αυλές των σπιτιών τους.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και η Σαρδηνία. Πάνω από χίλιοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τουριστικά θέρετρα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Σε ύψιστη επιφυλακή παραμένουν επτά από τις εννέα επαρχίες της Σικελίας, όπου δεκάδες χωριά εκκενώθηκαν.

Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στις πλαγιές του Βεζούβιου, ενώ κάποιοι εικάζουν ότι μπορεί να κρύβεται η Μαφία πίσω από την καταστροφή στο εθνικό πάρκο του ηφαιστείου. Με την ξηρασία να επιδεινώνεται και τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο, μόνο τον τελευταίο μήνα πάνω από 260.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στην Ιταλία, μία έκταση που αντιστοιχεί στα εδάφη που κάηκαν το 2016 σε όλη τη χώρα.

Υψηλές θερμοκρασίες πλήττουν και τη νότια Ισπανία, φθάνοντας τους 47 βαθμούς στην Ανδαλουσία. Ένας άνθρωπος που εργαζόταν σε ασφαλτόστρωση πέθανε από θερμοπληξία στην επαρχία της Σεβίλης. Σε κρίσιμη κατάσταση λόγω ζέστης νοσηλεύεται ένας 50χρονος στην επαρχία Μπαδαχόθ.

Ρεκόρ ζέστης και στη Μαδρίτη, με το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς υπό σκιά. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Σφοδρές καταιγίδες σαρώνουν την Κίνα

Στην πρωτεύουσα Τσενγκντού της κινεζικής επαρχίας Σιτσουάν, η σφοδρή καταιγίδα που ακολούθησε τον καύσωνα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει σταθμός του μετρό και να σπάσουν οι γυάλινες πόρτες της εισόδου του.

Κάποιοι επιβάτες παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους και τη βροχή.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος