Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το δημοσίευμα του Politico περί «ξενοδοχείου» στο Στρασβούργο: Βασίζεται σε παρωχημένες πληροφορίες

Από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρεται ότι το δημοσίευμα του Politico που αφορά σε πρωτοβουλία για μετατροπή κτιρίου του στο Στρασβούργο σε ξενοδοχείο «βασίζεται σε παρωχημένες πληροφορίες»

Στην υπόθεση που ανακυκλώθηκε από το Politico.com στις 26 και 27 Οκτωβρίου, αναφορικά με τα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για ένα από τα οποία φέρεται να έχει δρομολογηθεί η μετατροπή του σε ξενοδοχείο, αναφέρεται με διευκρινιστική του επιστολή εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως επισημαίνεται σχετικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το εν λογω δημοσίευμα «βασίζεται σε παρωχημένες πληροφορίες. Η πρόταση που προβάλλεται στο δημοσίευμα του Politico δεν αποτελεί επιλογή του Κοινοβουλίου».

Αναφέρεται συγκεκριμένα: «Το Politico παραπέμπει εκ νέου σε επιστολή της Προέδρου Metsola που συντάχθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, σε απάντηση επιστολής του τότε πρωθυπουργού Castex της Γαλλίας. Ο κόσμος έχει αλλάξει σημαντικά στους εννέα μήνες που μεσολάβησαν από την επιστολή που αναφέρει το Politico και οι συζητήσεις στο Κοινοβούλιο για το θέμα αυτό έχουν εξελιχθεί από την έναρξη των συζητήσεων το 2021».

Υπογραμμίζεται, ακόμη:

«Όπως επανέλαβε στις 26/10 η Επιτροπή Προϋπολογισμών, με βάση τις εν εξελίξει ανταλλαγές απόψεων με τις γαλλικές αρχές, τον Ιούλιο, το Προεδρείο του ΕΚ ενέκρινε μια συνολική στρατηγική με στόχο τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας και της χρήσης της έδρας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας και τη χρήση των χώρων του Κοινοβουλίου για διασκέψεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου εκτός των συνόδων ολομέλειας, καθώς και για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το Προεδρείο δεν δεσμεύτηκε για κάποια συγκεκριμένη επιλογή. Δεν ελήφθη απόφαση αγοράς ή διάθεσης υφιστάμενων κτιρίων.

Το Προεδρείο ανέθεσε στη διοίκηση να διενεργήσει αναλύσεις σχετικά με τις ανάγκες που απαιτούνται στο Στρασβούργο όσον αφορά τους χώρους γραφείων και τις πρόσθετες αίθουσες συνεδριάσεων, ανάλυση σχετικά με την πιθανή ανακαίνιση όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση και τη βελτιστοποίηση του κτιρίου Salvador de Maradiaga και να δρομολογήσει έρευνα αγοράς ενόψει της πιθανής αγοράς ή μίσθωσης κτιρίου για πρόσθετους χώρους γραφείων και αίθουσες συνεδριάσεων.

Όλες οι αποφάσεις που αφορούν την κτιριακή πολιτική του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει πρώτα να συζητηθούν και να συμφωνηθούν στο πλαίσιο του Προεδρείου και της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ