Covid-19: Θετικοί επτά 19χρονοι Ιταλοί μετά από διακοπές στην Κέρκυρα

Array

«Φέραμε τις μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε σε νυχτερινό κέντρο τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και τα άλλα παιδιά μας κοίταζαν σαν να ήμασταν Αρειανοί. Έτσι στο τέλος τις βγάλαμε».

Αυτά είπαν πρώτα στους γονείς τους και στη συνέχεια στις υγειονομικές αρχές οι επτά δεκαεννιάχρονοι από το Arezzo (έξι από το Montevarchi και ένας από τη Laterina, μια μικρή κοινότητα στην επαρχία του Arezzo) που βγήκαν θετικοί στο τεστ για Covid-19 αφού πέρασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κέρκυρα.

Θετική στον ιό βρέθηκε και η μητέρα ενός από τους 19χρονους.

Οι νεαροί βρίσκονται σε απομόνωση, όπως και οι οικογένειές τους, και φέρονται να είναι όλοι σε καλή κατάσταση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.

“Έμοιαζε σαν ένα νησί με ανοσία στον ιό”

“Είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε προσγειωθεί ποτέ σε αυτό το ελληνικό νησί“, εξήγησαν οι επτά νέοι, λέγοντας ότι η ατμόσφαιρα εκεί ήταν πολύ ήσυχη και ότι καμία αρχή δεν τους επέβαλε την υποχρέωση να φορούν μάσκες.

Ακόμα και στα κλαμπ όπου πήγαν να χορέψουν, δεν υπήρχε κανενός είδους έλεγχος και ούτε ένας δεν χόρευε με κάποια προστασία να καλύπτει το στόμα ή τη μύτη του, όπως δήλωσαν.

Εν ολίγοις, η Κέρκυρα έμοιαζε σαν ένα νησί με ανοσία στον κορονοϊό και η αίσθηση όλων – ειδικά των νεότερων – ήταν ότι δεν υπήρχε η πανδημία.

Τα αγόρια εξέφρασαν τη στεναχώρια τους: «Εάν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο, θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως δεν θα είχαμε καν ταξιδέψει. Αντίθετα, όλα φαίνονται ήρεμα», επανέλαβαν στους γονείς τους. Μία εκ των οποίων άλλωστε μολύνθηκε από κορονοϊό και τώρα φοβάται ότι και άλλα μέλη της οικογένειας μπορεί να έχουν μολυνθεί επίσης.

Ένας ακόμα δεκαεννιάχρονος Ιταλός, που δεν ήταν μέλος της παρέας, επέστρεψε από διακοπές στην Κέρκυρα θετικός στον κορονοϊό. Και εκείνος δήλωσε ότι πήγε σε κλαμπ χωρίς μάσκα, γιατί όλοι γύρω του έτσι έκαναν.

Πηγή: Corriere della Sera

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος