400 μαθητές Λυκείων μολύνθηκαν από κορονοϊό στη Μαγιόρκα σε σχολική εκδρομή

Τουλάχιστον 400 μαθητές Λυκείου μολύνθηκαν από τον κορονοϊό μετά από σχολική εκδρομή στη Μαγιόρκα.

Ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Πρόκειται για μαθητές Λυκείου από 6 Αυτονομίες της Ισπανίας τα σχολεία των οποίων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την σχολική εκδρομή της τελευταίας χρονιάς στο νησί της Μαγιόρκα.
Μετά την επιστροφή τους στις οικογένειές τους οι μαθητές διαγνώστηκαν με κορονοϊό και η αιτία φερεται να είναι διάφορα πάρτι που οργάνωσαν και συμμετείχαν στο νησί των διακοπών τους.
Το υπουργείο Υγείας συνιστά στις διευθύνσεις των σχολείων όλης της Ισπανίας να μην πραγματοποιούν εκδρομές στη Μαγιόρκα αν δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τους μαθητές και τα κρούσματα αφορούν σε εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 12-20 Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι η Αυτονομία των Βαλεαρίδων νησιών απαιτεί τεστ PCR σε όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά της εντούτοις δεν το απαιτεί από ορισμένες Αυτονομίες που ο γενικός δείκτης κρουσμάτων είναι χαμηλός.
Επιπλέον στα συγκεκριμένα νησιά αν και οι ντισκοτέκ εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές εντούτοις οι μαθητές οργάνωναν αυτοσχέδια πάρτι στον δρόμο, υπήρχε συνωστισμός, δεν φορούσαν μάσκα ούτε και διατηρούσαν την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας.

Παρότι τα συμπτώματα σχεδόν για όλους τους μαθητές είναι ελαφρά εντούτοις όλοι βρίσκονται σε καραντίνα. Πρόκειται για μαθητές από την Βαλένθια, Μαδρίτη, Γαλικία, Χώρα των Βάσκων, Αραγκόν και Μούρθια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος