Επικοινωνία Ζελένσκι – Μακρόν: «Ο διάλογος με τη Μόσχα πρέπει να συνεχιστεί»

Οι εντατικές διαβουλεύσεις έχουν μειώσει τον κίνδυνο κλιμάκωσης της κρίσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, το βράδυ της Παρασκευής.

«Είχα μία συζήτηση με τον φίλο και αξιόπιστο εταίρο της Ουκρανίας, τον Εμανουέλ Μακρόν. Είμαστε ικανοποιημένοι από την επανέναρξη των εργασιών του σχήματος της Νορμανδίας, ένα από τα βήματα που έχουν γίνει για να επικρατήσει η ειρήνη. Εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για διάλογο, ο χρόνος πρέπει να γεμίσει από συναντήσεις και διαβουλεύσεις. Όσο οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται, η πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης μειώνεται», ανέφερε ο Ζελένσκι στο Instagram.

Από το γραφείο της γαλλικής προεδρίας έγινε γνωστό πως ο Εμανουέλ Μακρόν επαναβεβαίωσε την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ουκρανία.

Μακρόν και Ζελένσκι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και να συνεργαστούν στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε επίσης την αποφασιστικότητά του για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, αναφέρει το Ελιζέ.

Πηγές: Reuters, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος