Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, με τον Στάρμερ να επαινεί το θάρρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ανταπόκριση – Λονδίνο
Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι το Λονδίνο προχωρά σε νέες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας, με στόχο την προστασία των πόλεων από τις ρωσικές επιθέσεις.
Τόνισε επίσης ότι πρέπει να ενταθεί η πίεση προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ώστε η Ρωσία να εμπλακεί ουσιαστικά σε ειρηνευτικές συνομιλίες.
Στη συζήτηση τέθηκε και το πρόσφατο ταξίδι του Ζελένσκι στον Κόλπο, με τον Στάρμερ να χαιρετίζει τις εκτιμήσεις του Ουκρανού προέδρου για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ελεύθερης ροής του εμπορίου στην περιοχή.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν εκ νέου επικοινωνία σύντομα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος