Επικοινωνία Μελόνι – Ζελένσκι: Στο επίκεντρο η στήριξη της Ουκρανίας

Σε τηλεφωνική συνομιλία προχώρησαν η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλήσει ξανά στις 28 Οκτωβρίου.

Η κ. Μελόνι ανανέωσε την πλήρη υποστήριξη της Ιταλικής Κυβέρνησης προς το Κίεβο στον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα, στην αποκατάσταση των ενεργειακών υποδομών και στη μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

O πρόεδρος της Ουκρανίας έγραψε στρο Τwitter: «Ευχαριστώ Τζόρτζια Μελόνι για την αλληλεγγύη και την ολοκληρωμένη υποστήριξη στην Ουκρανία. Επαινώ τη χορήγηση από την ιταλική κυβέρνηση πρόσθετης βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Η κ. Μελόνι  ενημέρωσε ότι εξετάζεται το θέμα της παροχής συστημάτων αεράμυνας για την προστασία» του ουκρανικού ουρανού. Συζητήσαμε την #PeaceFormula».

Η Μελόνι επανέλαβε την πλήρη δέσμευση της Ιταλίας σε κάθε χρήσιμη ενέργεια για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης για το ουκρανικό έθνος.

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να ταξιδέψει στο Κίεβο και προσκάλεσε τον πρόεδρο Ζελένσκι να επισκεφθεί τη Ρώμη.

Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος