Επιχειρηματίες δημιουργούν το ρωσικό υποκατάστατο του Instagram

Ρώσοι επιχειρηματίες στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής αποφάσισαν να αναπτύξουν μια εφαρμογή ανάρτησης και ανταλλαγής φωτογραφιών για την εγχώρια αγορά ώστε να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε μετά το μπλοκάρισμα από τις αρχές του Instagram.

Η νέα εφαρμογή, γνωστή ως Rossgram, θα λειτουργήσει στις 28 Μαρτίου και διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες, όπως η συλλογική χρηματοδότηση και η πρόσβαση επί πληρωμή σε κάποια περιεχόμενα, ανακοίνωσε ο ιστότοπος της εφαρμογής.

«Ο συνεταίρος μου Κιρίλ Φιλιμόμνοφ και η ομάδα που προγραμμάτισε την συλλογική χρηματοδότηση ήταν ήδη έτοιμη για την στροφή των γεγονότων και αποφάσισε να μην χάσει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ανάλογη ρωσική εφαρμογή ενός δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης που αγάπησαν οι συμπατριώτες μας», έγραψε ο διευθυντής δημοσιών σχέσεων της εφαρμογής Αλεξάντρ Ζόμποφ, στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor από την Δευτέρα έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στο Instagram, αφού η αμερικανική εταιρεία Meta Platforms στην οποία ανήκει η εφαρμογή, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψει στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στην Ουκρανία να ανεβάζουν μηνύματα όπως «Θάνατος στους Ρώσους εισβολείς».

Η εταιρεία Meta, στην οποία ανήκει το Facebook, ανακοίνωσε ότι η τρέχουσα αλλαγή στην πολιτική της ως προς τη ρητορική μίσους εφαρμόζεται μόνο στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να αποτρέψει τους Ουκρανούς «να εκφράζουν την αντίστασή τους και τον θυμό τους για τις στρατιωτικές δυνάμεις εισβολής».

Η Meta δήλωσε την Κυριακή ότι περιορίζει την πολιτική μετριασμού του περιεχομένου της στην Ουκρανία που απαγορεύει εκκλήσεις για θάνατο ηγέτη κράτους.

Η Ρωσία, η οποία έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στο Facebook, έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα κατά της Meta, ενώ η εισαγγελία έχει ζητήσει από την δικαιοσύνη να χαρακτηριστεί η αμερικανική εταιρεία «εξτρεμιστική οργάνωση».

Η Ρωσία έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες την εγχώρια τεχνολογία της, συμπεριλαμβανομένων των smartphones AYYA T1 που παράγονται από τον κρατικό όμιλο Rostec.

Τον Νοέμβριο, η Gazprom Media εγκαινίασε το Yappy ως εγχώριο αντίπαλο της πλατφόρμας ανταλλαγής βίντεο TikTok.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος