Επέστρεψαν τα ειδώλια που έκλεψαν από ινδουιστικό ναό επειδή τους «στοιχειώνουν εφιάλτες»

Μια ομάδα διαρρηκτών επέστρεψε τα περισσότερα από τα ειδώλια που έκλεψαν από έναν αρχαίο ινδουιστικό ναό στην Ινδία, λέγοντας ότι τους «στοιχειώνουν εφιάλτες» μετά το έγκλημα.

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα διαρρηκτών έκλεψε 16 αγάλματα από έναν ναό 300 ετών αφιερωμένο στον Balaji – την ενσάρκωση του ινδουιστικού θεού Vishnu – είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιθεωρητής της αστυνομίας Rajiv Singh.

Το βράδυ της Δευτέρας, 14 από αυτούς έμειναν κοντά στο σπίτι του αρχιερέα του ναού στην περιοχή Chitrakut στο Uttar Pradesh, πρόσθεσε.

«Άφησαν επίσης πίσω τους μια αναγνωριστική επιστολή στην οποία έγραφε ότι επέστρεφαν είδωλα επειδή έβλεπαν τρομερά όνειρα», είπε ο Σινγκ, προσθέτοντας ότι οι κλέφτες παρακαλούσαν να τους συγχωρέσουν.

Ένα από τα ειδώλια ήταν κατασκευασμένο από ashtadatu, ένα κράμα οκτώ μετάλλων και ζυγίζει περίπου πέντε κιλά, και ασημένια στολίδια χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση των θεοτήτων.

«Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε ήσυχοι, να τρώμε και να ζήσουμε. Χορτάσαμε τους εφιάλτες και επιστρέφουμε τα τιμαλφή σας», φέρεται να έγραψαν οι κλέφτες, που δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Liliana Koulits

Πηγή:Kurir.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος