Εντολή Πούτιν για ανάπτυξη σχεδίου καταπολέμησης της παραλλαγής Όμικρον

ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Σειρά εντολών προς τη Ρωσική Κυβέρνηση έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου η Ρωσία να αμυνθεί όσο το δυνατόν καλύτερα απέναντι στην παραλλαγή “Όμικρον”.

Στις οδηγίες του, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος ειδικότερα ζητάει: να δοθεί προσοχή στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων δοκιμών για τη διάγνωση και τα εμβόλια για την πρόληψη του COVID-19, να διατηρηθεί υψηλή ετοιμότητας της υποδομής του συστήματος υγεία και να ενημερωθεί η μεθοδολογία συστάσεων για τη θεραπεία ασθενών με την συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Η καταλυτική ημερομηνία όπου η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει αναφορά στον Βλαντίμιρ Πούτιν για την τήρηση των παραπάνω εντολών, είναι η 7η Δεκεμβρίου.

Μια άλλη οδηγία του Ρώσου προέδρου, αφορά τη διάθεση πρόσθετων δημοσιονομικών πόρων για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Εδώ, η προθεσμία είναι στις 10 Δεκεμβρίου και υπεύθυνος ορίστηκε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούτιν.

Επιπλέον, έως τις 15 Δεκεμβρίου, οι επικεφαλής των συστατικών οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας και τη Rospotrebnadzor, θα πρέπει να εγκρίνουν τα αντίστοιχα περιφερειακά σχέδια δράσης.

Ελέγχονται δυο επιβάτες που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική

Κορονοϊός εντοπίστηκε σε δυο επιβάτες που επέστρεψαν με ιδιωτική πτήση την Παρασκευή από τη Νότια Αφρική με ιδιωτικό αεροσκάφος.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Rospotrebnadzor: “Δυο επιβάτες που επέστρεψαν με ιδιωτική πτήση το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν να έχουν θετικό τεστ PCR. Άμεσα τέθηκαν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους και επί του παρόντος νοσηλεύονται”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
“Το βιολογικό υλικό από τους επιβάτες εξετάζεται δυο ερευνητικά εργαστήρια, καθώς οι και πληροφορίες για το στέλεχος της μόλυνσης από τον κορονοϊό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος