Έντι Ράμα: Κριτική στην Βρετανίδα υπ. Εσωτερικών για τον «αποκλεισμό» των Αλβανών

Ο Αλβανός πρωθυπουργός επέκρινε την υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Σουέλα Μπράβερμαν, αποκαλώντας τον αποκλεισμό μεταναστών από τη χώρα του «ντροπιαστική» στιγμή για τη βρετανική πολιτική

Ο Αλβανός πρωθυπουργός επέκρινε την υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Σουέλα Μπράβερμαν, αποκαλώντας τον αποκλεισμό μεταναστών από τη χώρα του «ντροπιαστική» στιγμή για τη βρετανική πολιτική.

Ο Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία για συνομιλίες με τον Ρίσι Σούνακ, είπε ότι τα σχόλια της Μπράβερμαν πέρυσι για «Αλβανούς εγκληματίες» που διέσχισαν τη Μάγχη με μικρές βάρκες, θα μπορούσαν να θεωρηθούν έγκλημα.

«Δυστυχώς, έχουμε δει τους εαυτούς μας και την κοινότητά μας να υπόκεινται διακρίσεις σε αυτή τη χώρα για πολιτικούς σκοπούς. Ήταν μια πολύ, πολύ ντροπιαστική στιγμή για τη βρετανική πολιτική», είπε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4.

«Θα αρνούμαστε πάντα να έχουμε αυτό το μείγμα μεταξύ ορισμένων εγκληματιών και των Αλβανών ως εξίσωση, γιατί το να δίνουμε στο έγκλημα μια εθνική σφραγίδα είναι από μόνο του έγκλημα», είπε ο Έντι Ράμα.

Ο Έντι Ράμα θα γίνει δεκτός από τον Βρετανό πρωθυπουργό στη Ντάουνινγκ Στρίτ και κατόπιν θα μιλήσει στο Chatham House απαντώντας στα ερωτήματα:

  • Πώς απαντά η Αλβανία στη ρωσική επιθετικότητα και ποια είναι η στάση της για την Ουκρανία;
  • Πού πιστεύουν τα Τίρανα ότι η Κίνα αποτελεί τη σοβαρότερη απειλή;
  • Πώς μπορούν οι χώρες στην Ευρώπη να ανταποκριθούν καλύτερα στην παράνομη μετανάστευση και να ελέγξουν καλύτερα τη ροή των ανθρώπων;
  • Πώς επηρεάζεται η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και πώς μπορεί να συμβάλει στις προκλήσεις ασφαλείας που θέτει ο πόλεμος;

Η συζήτηση είναι διαθέσιμη και διαδικτυακά.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος