Ένθετο Κόσμος: Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν την κεντρική και βόρεια Ευρώπη

Ασυνήθιστα σφοδρές για την εποχή οι χιονοπτώσεις που έπληξαν την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Τουλάχιστον έντεκα πεζοπόροι βρέθηκαν νεκροί κοντά στον κρατήρα του ηφαιστείου Μαράπι της Ινδονησίας μετά την έκρηξη του το Σαββατοκύριακο. Συντριπτική» νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Βενεζουέλα για την ενσωμάτωση της διαφιλονικούμενης περιοχής Εσεκίμπο της Γουιάνας. Δείτε στο Ένθετο Κόσμος του EΡΤΝΕWS.

Σταδιακά υποχωρούν τα μεγάλα προβλήματα και το χάος στις συγκοινωνίες που προκάλεσαν στον Γερμανικό νότο οι πυκνές χιονοπτώσεις. Ο χειμώνας έκανε φέτος νωρίτερα την εμφάνισή του σε όλη την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, από το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι τη Ρωσία.

Ένθετο Κόσμος: Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν την κεντρική και βόρεια Ευρώπη

Nεκροί και αγνοούμενοι στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 26 ορειβάτες βρίσκονταν κοντά στον κρατήρα του Ηφαιστείου την ώρα της έκρηξης, σύμφωνα με τις Αρχές. Κατάφεραν να βρουν τους 14… τρεις ζωντανούς και 11 νεκρούς, ενώ αγνοούνται άλλοι 12. Οι αρχές αύξησαν τον συναγερμό στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο και απαγόρευσαν στους κατοίκους να πλησιάσουν την περιοχή σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων. Το ηφαίστειο Μαράτι είναι ένα από τα πιο ενεργά στο νησί της Σουμάτρας. Η έκρηξή του το 1979 κόστισε τη ζωή σε 60 ανθρώπους. Η Ινδονησία βρίσκεται στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού και έχει 127 ενεργά ηφαίστεια. 

Συνέδριο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στη Φλωρεντία ενόψει των ευρωεκλογών

Στη Φλωρεντία, το κόμμα της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι διοργάνωσε συνέδριο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς! Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία το συνέδριο “Free Europe” της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς που διοργάνωσε το κόμμα της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, όχι χωρίς αντιδράσεις.

Ένθετο Κόσμος: Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν την κεντρική και βόρεια Ευρώπη

Πρόκειται για μια συνάντηση η οποία αποσκοπούσε να σημειώσει μια ηχηρή αρχή της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. Ο οικοδεσπότης Σαλβίνι μίλησε ενώπιον περίπου 2.000 ατόμων, και παρόλο που σημείωσε την ενότητα της Ιταλικής Δεξιάς στην κυβέρνηση, υπέδειξε τη γραμμή του, καλώντας “την κεντροδεξιά που είναι ενωμένη στην Ιταλία να κάνει το ίδιο στην Ευρώπη, χωρίς επινοήσεις”.

Στην ομιλία του, ο Ματέο Σαλβίνι τόνισε επίσης πως στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται εργασία, ασφάλεια, σύνορα, υπεράσπιση των αξιών, αλλά και το γεγονός πως αποσκοπεί σε “ένα διαφορετικό μέλλον για τους νέους, διαφορετικό από την οργή της αριστεράς που κυβερνά με τη Φον ντερ Λάιεν και τον Σόρος”. Απόντες οι Λε Πεν και Βίλντερς στο συνέδριο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς – Διαδηλώσεις και αντιδράσεις στους δρόμους της Φλωρεντίας.

Διαδήλωση για το κλίμα στο Βέλγιο

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε χθες το κέντρο των Βρυξελλών με αίτημα την προστασία του πλανήτη, με αφορμή τη διεξαγωγή της Διάσκεψης για το κλίμα στο Ντουμπάι.

Αν και χιόνιζε, πάνω από 20.000 άνθρωποι έκαναν πορεία στέλνοντας το μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β εάν καταστραφεί ο πλανήτης. Βασικό ζητούμενο για τους διαδηλωτές είναι η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη, τα οποία όμως θα πρέπει να είναι βιώσιμα και να λαμβάνουν υπόψιν τους, τους οικονομικά ασθενέστερους. Ωστόσο, προς το παρόν τα νέα από την ΚΟΠ28 στο Ντουμπάι δεν είναι ελπιδοφόρα, καθώς φαίνεται να καθυστερεί η λήψη αποφάσεων για την επίτευξη του στόχου διατήρησης της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Δημοψήφισμα στην Βενεζουέλα 

Με ποσοστό 95%, οι ψηφοφόροι στη Βενεζουέλα τάχθηκαν υπέρ της ενσωμάτωσης στη χώρα τους της πλούσιας σε πετρέλαιο διαφιλονικούμενης περιφέρειας του Εσεκίμπο. Με το δημοψήφισμα αυτό, το Καράκας, επιδιώκει να νομιμοποιήσει διεθνώς τη διεκδίκηση της περιοχής αυτής από τη Γουιάνα.

Επιμέλεια: Άγις Μενούτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος