Ένα πενταόροφο κτίριο στη Σαγκάη «περπατά» σε μια νέα τοποθεσία (video)

Ένα δημοτικό σχολείο στην Σαγκάη μετεγκαταστάθηκε χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία «μηχανή βαδίσματος». Το εν λόγω κτίριο είναι 85 ετών και αποτελείται απο πέντε ορόφους.


Τις τελευταίες δεκαετίες, ο γρήγορος εκσυγχρονισμός της Κίνας έχει δει πολλά ιστορικά κτίρια να κατεδαφίζονται για τους λαμπερούς ουρανοξύστες και τα κτίρια γραφείων.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την αρχιτεκτονική κληρονομιά που χάνεται. Ορισμένες πόλεις έχουν ξεκινήσει νέες εκστρατείες διατήρησης των ιστορικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένης, της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών που επιτρέπουν την μετεγκατάσταση παλαιών κτιρίων αντί της κατεδάφισης.

Στην τελευταία προσπάθεια της πόλης να διατηρήσει ιστορικά κτίρια, οι μηχανικοί προσάρμοσαν σχεδόν 200 κινητά στηρίγματα κάτω από το πενταώροφο κτίριο, σύμφωνα με τον Lan Wuji (επικεφαλής τεχνικός επόπτης του έργου).

Τα στηρίγματα που χρησιμοποίησαν για την μετεγκατάσταση του κτιρίου, λειτουργούν σαν ρομποτικά πόδια. Χωρίζονται σε δύο ομάδες που εναλλάσσονται και μιμούνται το ανθρώπινο βήμα.

Οι συνδεδεμένοι αισθητήρες βοηθούν στον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο κινείται το κτίριο προς τα εμπρός, δήλωσε ο Lan, του οποίου η εταιρεία Shanghai Evolution Shift ανέπτυξε τη νέα τεχνολογία το 2018.

«Είναι σαν να έχει το κτίριο πατερίτσες ώστε να μπορεί να σηκωθεί και μετά να περπατήσει», δήλωσε.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Gwu4ovaSiQY[/embedyt]

Σύμφωνα με δήλωση της επαρχίας Huangpu, το δημοτικό σχολείο Lagena είχε κατασκευαστεί το 1935 από το δημοτικό συμβούλιο της πρώην γαλλικής παραχώρησης της Σαγκάης. Ο λόγος που έπρεπε να μετακινηθεί ήταν για να δημιουργηθεί χώρος για ένα νέο εμπορικό και γραφικό συγκρότημα, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το 2023.

Κατά τη διάρκεια 18 ημερών, το κτίριο περιστράφηκε 21 μοίρες ενω μετακινήθηκε 62 μέτρα (203 πόδια) μακριά στη νέα του θέση. Η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου. Το κτίριο του παλιού σχολείου έγινε κέντρο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και πολιτιστικής εκπαίδευσης.

«Η μετεγκατάσταση δεν είναι η πρώτη επιλογή, αλλά είναι καλύτερη από την κατεδάφιση», δήλωσε ο Λαν.

«Θα προτιμούσα να μην αγγίξω καθόλου τα ιστορικά κτίρια», συμπλήρωσε ο Λαν.

Η πόλη Σαγκάη έχει επίσης ιστορικό μετεγκατάστασης παλαιών κτιρίων.

Το 2003, το Μέγαρο Μουσικής της Σαγκάης, που χτίστηκε το 1930, μετακινήθηκε πάνω από 66 μέτρα (217 πόδια) για να ανοίξει ο δρόμος σ’ έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο.

Το κτίριο Zhengguanghe μια εξαώροφη αποθήκη, επίσης από τη δεκαετία του 1930 μετατοπίστηκε στη συνέχεια 125 πόδια (38 μέτρα) ως μέρος μιας τοπικής ανάπλασης το 2013.

Πιο πρόσφατα, το 2018, η πόλη μετεγκατέστησε ένα κτίριο 90 ετών στην περιοχή Χονγκκού, στο οποίο τότε θεωρήθηκε το πιο περίπλοκο έργο μετεγκατάστασης της Σαγκάης μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος