Ελ Σαλβαδόρ: Μαζικοί τάφοι με λείψανα έως και 40 γυναικών εντοπίστηκαν στο σπίτι πρώην αστυνομικού

Την ανατριχιαστική υπόθεση ανακάλυψης μαζικών τάφων σε σπίτι πρώην αστυνομικού ερευνούν οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ. Μέχρι στιγμής σε μυστικό τάφο στο σπίτι, που βρίσκεται στο δήμο Τσαλτσουάπα, 78 χλμ βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, έχουν ανακτηθεί τα λείψανα 24 ανθρώπων, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν ως και 40 πτώματα, στη συντριπτική πλειονότητά τους γυναίκες.

Ο 51χρονος Ούγο Ερνέστο Οσόριο Τσάβες, το σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν οι τάφοι, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες μιας 57χρονης γυναίκας και της 26χρονης κόρης της νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ελ Σαλβαδόρ: Μαζικοί τάφοι με λείψανα έως και 40 γυναικών εντοπίστηκαν στο σπίτι πρώην αστυνομικού

Αρχικά βρέθηκαν 8 τάφοι με 14 πτώματα, με κάποια από αυτά να εικάζεται ότι είχαν θαφτεί εκεί πριν από δύο χρόνια, ενώ θεωρείται δεδομένο πρόκειται για κάποιου είδους δίκτυο.

Τουλάχιστον δέκα πρόσωπα είναι αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, συμπεριλαμβανομένου του Τσάβες.

Ο διευθυντής της αστυνομίας του Ελ Σαλβαδόρ, Μαουρίτσιο Αριάθα Τσίκας, δήλωσε ότι ο Οσόριο Τσάβες, ο οποίος απολύθηκε από το Σώμα το 2005 είναι πιθανό να έχει εγκληματική δράση που πάει πίσω για τουλάχιστον μια δεκαετία.  “Μας είπε ότι έβρισκε θύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα έψαχνε, και τα δελέαζε με υποσχέσεις για το αμερικανικό όνειρο. Αυτός ο ψυχοπαθής έχει τεθεί υπό κράτηση και πιστεύω ότι το 99% των ανθρώπων που τον βοήθησαν έχουν συλληφθεί.”

Δεκάδες άνθρωποι, που πιστεύουν ότι ανάμεσα στα θύματα μπορεί να είναι συγγενικά τους πρόσωπα, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σπίτι, το οποίο φρουρείται από την αστυνομία.

Η υπόθεση επαναφέρει στο επίκεντρο της προσοχής το ζήτημα της έμφυλης βίας σε αυτό το κράτος των 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου οι αστυνομικές αρχές κατέγραψαν 70 γυναικοκτονίες πέρυσι και 111 το 2019.

Η βία κατά των γυναικών στη Λατινική Αμερική επιδεινώθηκε ραγδαία στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, επισημαίνουν οργανώσεις αρωγής.

Σημειώνεται ότι στο Μεξικό αυτή την εβδομάδα συνελήφθη 72χρονος τον οποίο βαρύνουν υποψίες για δολοφονίες γυναικών κατά συρροή, μετέδωσαν ΜΜΕ στη χώρα αυτή. Στο σπίτι του, στην πολιτεία του Μεξικού, βρέθηκαν τα λείψανα αρκετών ανθρώπων στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για τη δολοφονία 36χρονης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος