Ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο – Καλά στην υγεία τους οι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στα περίχωρα του Κιέβου. Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη, πρόκειται για το πρώτο ρωσικό χτύπημα στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά από τρεις εβδομάδες. Η επίθεση έγινε σε εννιαώροφη πολυκατοικία ενώ νωρίτερα επιβεβαιώθηκαν άλλες δυο ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή.

Στο ενιαώροφο κτίριο κατοικιών, στεγάζεται  νηπιαγωγείο. «Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα επτάχρονο κορίτσι. Τώρα προσπαθούν να σώσουν την μητέρα του. Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο και όπως έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια πυραυλικής επίθεσης εναντίον της πόλης του Κιέβου, χτυπήθηκε κτίριο κοντά στην κατοικία υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας. Το σύνολο των υπαλλήλων της Πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι όπου βρίσκονται και πανεπιστήμια, στο κέντρο της πρωτεύουσας, σχηματίστηκε κρατήρας στη στέγη του κτιρίου και συντρίμμια εκτοξεύτηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα μπροστά από το κτίριο.

Σε ένα άλλο σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων από το εννιαώροφο κτίριο, ένας φωτογράφος του Reuters είδε έναν μεγάλο κρατήρα που σχηματίστηκε από την έκρηξη στον προαύλιο χώρο  ιδιωτικού νηπιαγωγείου του οποίου είχαν σπάσει τα τζάμια των παραθύρων.

Ο αρχηγός της ουκρανικής αστυνομίας Ίχορ Κλιμένκο δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. Όμως αργότερα η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας από τους τραυματίες κατέληξε.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στο Κίεβο ήταν στις 5 Ιουνίου όταν επλήγησαν εγκαταστάσεις συντήρησης σιδηροδρόμων στα προάστια της πρωτεύουσας.

Στις 28 Απριλίου διπλανή πολυκατοικία είχε χτυπηθεί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της δημοσιογράφος του Radio Liberty και να τραυματιστούν δέκα ακόμα άτομα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διέπραξε άλλη μία πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας καθώς ενημέρωσε ότι ένας πύραυλος πέρασε κριτικά κοντά, πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της νότιας Ουκρανίας.

Πηγές: ΕΡΤ – Αποστολή: Κάτια Αντωνιάδη, Κάμερα: Φώτης Πάντος, Ήχος: Γιώτα Δερβιτσιώτη ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος