Έκκληση Ζελένσκι στην Ανατολική Ευρώπη για αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής

Έκκληση για περισσότερη βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, (τόσο αμυντικού υλικού όσο και ανθρωπιστική) και επιβολή επιπλέον κυρώσεων στην Μόσχα απηύθυνε ο Ουκρανός Πρόεδρος Β. Ζελένσκι στην ωριαία συζήτηση που είχε με τα μέλη του Κογκρέσου.

Ζήτησε σχεδόν απεγνωσμένα, όπως λένε οι πληροφορίες, ρωσικά αεροσκάφη από τις ανατολικές χώρες (αυτά είναι που ξέρουν να χειρίζονται οι Ουκρανοί πιλότοι). Επίσης ζήτησε τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ή την βοήθεια για την δημιουργία της και επιπρόσθετες κυρώσεις, όπως απαγόρευση αγοράς ρωσικού πετρελαίου και αερίου, τερματισμό λειτουργίας των καρτών visa και mastercard στην Ρωσία και αποχώρηση όσο το δυνατόν περισσότερων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Οι νομοθέτες δεσμεύθηκαν να κάνουν ότι μπορούν για να παραλάβει η Ουκρανία αεροσκάφη από την Πολωνία και την Ρουμανία (χώρες της οποίες θα επισκεφθεί από Δευτέρα η αντιπρόεδρος Χάρις) και υποσχέθηκαν ότι η Ουάσιγκτον με κάθε δυνατό τρόπο θα μείνει στο πλευρό της Ουκρανίας και των γενναίων πολιτών της.

Ρεπορτάζ: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος