Έκκληση Μπορέλ για ηρεμία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Έκκληση να επιστρέψει η ηρεμία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ απηύθυνε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά τις νέες ταραχές που ξέσπασαν τη Δευτέρα, προκαλώντας τον τραυματισμό περισσότερων από 300 Παλαιστινίων, σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία.

«Η κατάσταση όσον αφορά τις εξώσεις των παλαιστινιακών οικογενειών (…) είναι ένα ζήτημα που προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες με βάση το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και εξυπηρετούν μόνο στο να πυροδοτούν τις εντάσεις», τόνισε ο κ. Μπορέλ, σε συνέντευξη Τύπου.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Βιέννη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είπε ότι μπαίνουν σε μια κρίσιμη φάση. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες ώστε να διασωθεί η πυρηνική συμφωνία (JPCOA) του 2015, σημείωσε.

Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι «υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας που θα παραμείνει ανοιχτό για δύο εβδομάδες, μέχρι το τέλος του μήνα».

«Όμως χρειάζεται πολλή δουλειά, ο χρόνος είναι περιορισμένος και ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπουν σε μια φάση απευθείας συνομιλιών», πρόσθεσε.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος