ΕΚ: Ρ. Μετσόλα για ευρωεκλογές: «Γίνετε μέρος της μεγαλύτερης δημοκρατικής άσκησης στην Ευρώπη»

Από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 θα διεξαχθούν οι επόμενες ευρωεκλογές ,όπως έγινε σήμερα γνωστό καθώς υπήρξε συμφωνία των πρέσβεων των κρατών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε η σουηδική Προεδρία του Ευρωπαϊκό Συμβουλίου.

Η περίοδος πολλών ημερών που δίδεται για την διεξαγωγή τους ισχύει για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε και αποσκοπεί στη διασφάλιση της διατήρησης των διαφόρων εκλογικών παραδόσεων. Στα περισσότερα κράτη μέλη, οι εκλογές διεξάγονται την Κυριακή ή σε κάποια αργία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενδεχομένως οι εκλογές στη Ελλάδα θα γίνουν στις 9 Ιουνίου 2024.

Σε δήλωση της η Πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μετσόλα υπογράμμισε πως, «Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίσσεται συνεχώς. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε μαζί του. Χρειαζόμαστε μεταρρύθμιση. Δεν μπορούμε να φοβόμαστε την αλλαγή. Η ΕΕ δεν είναι τέλεια. Πρέπει να το αγκαλιάσουμε καθώς συνεχίζουμε να ακούμε, να συνεχίζουμε να εξηγούμε και να συνεχίζουμε να το παραδίδουμε.

Ενθαρρύνω όλους να ανακτήσουν την αίσθηση της ελπίδας και της δυνατότητας που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ψηφίσω. Μην αφήνετε κάποιον άλλο να επιλέξει για εσάς. Γίνετε μέρος της μεγαλύτερης δημοκρατικής άσκησης στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνονται κάθε πέντε χρόνια. Οι προηγούμενες ευρωεκλογές πραγματοποιήθηκαν  τον Μάιο του 2019. Εκείνη την εποχή, ενισχύθηκαν σημαντικά τόσο τα δεξιά όσο και τα ακροδεξιά κόμματα καθώς και οι Πράσινοι και Φιλελεύθεροι σε όλη την Ευρώπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος