“Είμαι ακόμα ζωντανός!”: Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Πάπα Φραγκίσκου στο Reuters

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, κάλυψε διάφορα θέματα ενδιαφέροντος.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters, Philip Pullella, όταν ρωτήθηκε πως αισθάνεται, ο Πάπας αστειεύτηκε: “Είμαι ακόμα ζωντανός!”

Προς το παρόν καμία παραίτηση

Κατ’αρχάς, ο Πάπας Φραγκίσκος απέρριψε δημοσιεύματα που τον θέλουν να σχεδιάζει μελλοντική παραίτησή του. “Αυτό δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Προς το παρόν όχι, προς το παρόν, όχι. Πραγματικά!” είπε ο Ποντίφικας.
Παράλληλα όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί κάποια στιγμή, εις περίπτωση που η επιδείνωση της υγείας του καταστήσει αδύνατη τη διοίκηση της Εκκλησίας, αν και αφήνοντας ανοιχτό το χρονοδιάγραμμα (“Δεν ξέρουμε. Ο Θεός θα το πει”.)

Κουτσομπολιό’ ο ισχυρισμός περί καρκίνου

Ο Επίσκοπος της Ρώμης μίλησε και για τις φήμες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με το ενδεχόμενο ο ίδιος να πάσχει από καρκίνο όταν πέρσι υπέστη χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο. Σύμφωνα με το Reuters, ο Ποντίφικας αστειεύθηκε πως οι γιατροί “δεν μου είπαν τίποτα γι’ αυτό” και απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό ως “κουτσομπολιό Αυλής”.

“Είμαι ακόμα ζωντανός!”: Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Πάπα Φραγκίσκου στο Reuters
(AP Photo/Andrew Medichini)

Σημειωτέον, μίλησε για το πρόβλημα στο γόνατό του, το οποίο εδώ και καιρό τον φέρνει σε δημόσιες εμφανίσεις να απεικονίζεται με μπαστούνι ή ακόμη και σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ένα “μικρό κάταγμα” το οποίο συνδέεται με ένα λάθος βήμα, ενώ ένας σύνδεσμος είχε φλεγμονή.

“Είμαι καλά, σιγά σιγά καλύτερα” τόνισε ο 85χρονος Ποντίφικας, ο οποίος συνεχίζει τις σχετικές θεραπείες του.

Όμως το πρόβλημα του γονάτου ανάγκασε τον Ποντίφικα να ακυρώσει το ταξίδι του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Νότιο Σουδάν, μια απόφαση που του προκάλεσε “πολύ πόνο”, αλλά που θα του επιτρέψει να μεταβεί στον Καναδά από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου.

Ενδεχόμενο ταξίδι σε Μόσχα και Κίεβο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ποντίφικας αναφέρθηκε επίσης και στο ενδεχόμενο ταξίδι του στη Μόσχα και στο Κίεβο.
Το Reuters τονίζει πως “οι αρχικές ενδείξεις δεν ήταν καλές”, με τον Ποντίφικα να μην έχει κρύψει ποτέ την άποψή του κατά της επίθεσης της Μόσχας αλλά και κατά του “γαυγίσματος του ΝΑΤΟ στις πύλες της Ρωσίας”.
Παράλληλα όμως ο Πάπας Μπεργκόλιο τόνισε πως “αφού επιστρέψω από τον Καναδά, είναι πιθανό να καταφέρω να πάω στην Ουκρανία”, ενώ πρόσθεσε πως “το πρώτο πράγμα είναι να πάω στη Ρωσία για να προσπαθήσω να βοηθήσω με κάποιο τρόπο, αλλά θα ήθελα να πάω και στις δύο πρωτεύουσες”.

Ο Ποντίφικας κατά της άμβλωσης

Στο σημαντικό ζήτημα των αμβλώσεων αναφέρθηκε ο Ποντίφικας Φραγκίσκος, με αφορμή την πολυσυζητημένη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε την Roe v. Wade.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πάπας Μπεργκόλιο σέβεται την απόφαση ενώ καταδίκασε έντονα την άμβλωση, παρομοιάζοντάς την με “πρόσληψη εκτελεστών” και πρόσθεσε “Ρωτώ: Είναι νόμιμο, είναι σωστό, να εξαλείψουμε μια ανθρώπινη ζωή για να λύσουμε ένα πρόβλημα;”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος