Εικόνες που πληγώνουν στη Μπούκα – Τι κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ στη μαρτυρική πόλη (video)

Μια μόνο λέξη, η «θηριωδία» μπορεί να περιγράψει τα όσα αντικρύζει ο κόσμος και οι ρεπόρτερ που περιδιαβαίνουν τους δρόμους της Ουκρανικής πόλης Μπούκα που «συναγωνίζεται» σε σκληρές εικόνες τη μαρτυρική Μαριούπολη. Στην Μπούκα, μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στους κεντρικούς δρόμους βρίσκονται πεταμένα δεκάδες πτώματα αμάχων, με τους συγγενείς και τις δημοτικές αρχές να προσπαθούν να τους εξασφαλίσουν μία αξιοπρεπή ταφή.

Με εμφανή τα σημάδια των πυροβολισμών στα άψυχα κορμιά, που παραπέμπουν σε εκτέλεση η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουκρανία μας μεταφέρει τις ασύλληπτες εικόνες φρίκης που αποκαλύπτονται σταδιακά στη Μπούκα. «Οι άνδρες αυτοί ήταν γονείς, παππούδες, σύζυγοι και τώρα κείτονται νεκροί στους δρόμους», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Ευτυχία Πενταράκη από την πόλη που όπως φαίνεται έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου εναντίον των αμάχων.

Τις καταγγελίες για αδικαιολόγητη βιαιότητα εναντίον απλών πολιτών εντείνουν και οι δορυφορικές εικόνες από την ιδιωτική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar Technologies που κατέγραψε μία τάφρο μήκους περίπου 14 μέτρων, στον περιβάλλοντα χώρο εκκλησίας, στο σημείο δηλαδή όπου έχει εντοπιστεί ένας ομαδικός τάφος.

Την ίδια ώρα που οι μαρτυρίες των επιζώντων συγκλονίζουν, η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες για θηριωδίες στη Μπούκα λέγοντας ότι τα πτώματα είναι «προβοκάτσια».

Το άλλοτε ήσυχο προάστιο βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας μοιάζει με σκηνικό ταινίας τρόμου. Άψυχα σώματα κείτονται στη μέση του δρόμου και ομαδικοί τάφοι γεμίζουν με τα πτώματα που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ή δεν υπάρχει χρόνος και τρόπος να ταφούν ξεχωριστά. Εικόνες στην Ουκρανία που μετρά την 40η ημέρα από την ρωσική εισβολή.

Ανταπόκριση – Μπούκα: Ευτυχία Πενταράκη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος