Εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει την άρνηση του Ολοκαυτώματος

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την Πέμπτη το ψήφισμα που καταδικάζει κάθε άρνηση του Ολοκαυτώματος και καλεί όλα τα έθνη και τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λάβουν ενεργά μέτρα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με συναίνεση, χωρίς ψηφοφορία. Οι πρεσβευτές του Ισραήλ και της Γερμανίας, οι οποίοι υποστήριξαν σθεναρά το ψήφισμα, τόνισαν τη σημασία της έγκρισης του ψηφίσματος.

 «Ζούμε σε μια εποχή στην οποία η μυθοπλασία γίνεται γεγονός και το Ολοκαύτωμα γίνεται μακρινή ανάμνηση», δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν στη Συνέλευση, καλώντας για υποστήριξη για το ψήφισμα, μετέδωσε το Tanjug. Ο πρεσβευτής Ερντάν, εγγονός των επιζώντων του Ολοκαυτώματος, είπε ότι το ψήφισμα ήταν υποχρέωση να διασφαλιστεί ότι οι στρεβλώσεις και οι αρνήσεις του Ολοκαυτώματος “δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές”.

 Επισήμανε ότι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube, διαδίδουν μια «πανδημία στρεβλώσεων και ψεμάτων» για το Ολοκαύτωμα. Όπως αναφέρεται, το ψήφισμα τονίζει ότι η μνήμη αποτελεί «βασικό συστατικό για την αποτροπή περαιτέρω πράξεων γενοκτονίας».

Επιμέλεια – Μετάφραση: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος