ΕΕ: Δεκτά από 29/10 τα πιστοποιητικά COVID από Αρμενία και Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό στις εν λόγω χώρες

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Δεκτά θα γίνονται στην ΕΕ τα πιστοποιητικά για την COVID-19 που εκδίδονται στην Αρμενία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι εν λόγω χώρες από την πλευρά τους θα δέχονται το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε δύο νέες αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες τα πιστοποιητικά COVID- 19 που εκδίδονται από την Αρμενία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισοδύναμα με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID19 της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, οι δύο χώρες θα συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ και τα πιστοποιητικά COVID-19 που εκδίδουν θα γίνονται δεκτά στην ΕΕ υπό τους ίδιους όρους με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Ταυτόχρονα, οι δύο χώρες συμφώνησαν να αποδεχτούν το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ για ταξίδια από την ΕΕ στις χώρες τους.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, ανέφερε ότι «το ασφαλέστερο ταξίδι είναι πραγματικότητα χάρη στο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, το οποίο είναι πλέον το κορυφαίο παγκόσμιο πρότυπο: 45 χώρες σε τέσσερις ηπείρους είναι συνδεδεμένες με το σύστημα και θα ακολουθήσουν περισσότερες τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Είμαστε ανοιχτοί σε άλλες χώρες να ενταχθούν στο σύστημά μας». Οι αποφάσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο 29 Οκτωβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος