Δυτικοί αξιωματούχοι: Η Ρωσία έχει βαλτώσει στο Κίεβο – Φόβοι για πλήρη καταστροφή πόλεων

Η Ρωσία έχει υποστεί «σημαντικές απώλειες» και «δεν πέτυχε στρατηγική πρόοδο» στον πόλεμο είπε ένας αξιωματούχος σήμερα (Πέμπτη 17/3). Η εκτίμηση για 7.000 απώλειες στους Ρώσους «δεν είναι σε καμία περίπτωση απίθανη», τόνισε, την ώρα που εκτιμάται ότι η Ρωσία φέρνει περισσότερα στρατεύματα για να ενισχύσει αυτά που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.

Οι δυτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ενδείξεις ότι υπάρχει «πολύ, πολύ χαμηλό ηθικό μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων». «Σαφώς αυτό δεν ήταν μέρος του αρχικού σχεδίου», είπε ένας αξιωματούχος. Αυτό «αποδεικνύει τον βαθμό στον οποίο η Ρωσία έχει βαλτώσει». «Όχι μόνο δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί, παρόλο που έχουν προσαρμοστεί σε μια μάλλον πιο σκληρή μορφή πολέμου, αλλά και αυτή σταματά».

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι «η Ουκρανία έχει επίσης υποστεί απώλειες και αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις στον εφοδιασμό, παρά τις γενναίες προσπάθειες που έχουν κάνει». Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι δεν είναι πλέον σαφές εάν η Ρωσία θα προσπαθήσει να καταλάβει το Κίεβο.

«Κατά την κρίση μου μια κακώς κριθείσα επίθεση εδάφους στο Κίεβο, σε μια πόλη τόσο καλά προετοιμασμένη όσο το Κίεβο, με πραγματικά αποφασισμένους και αφοσιωμένους υπερασπιστές, θα ήταν μια πολύ δαπανηρή υπόθεση», είπε ένας αξιωματούχος. «Έχουν βαλτώσει αρκετά γύρω από το Κίεβο. Μικρά κέρδη γίνονται σταδιακά. Αλλά η ουκρανική αντίσταση είναι σκληρή και συγκινητική» πρόσθεσε.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ωστόσο ότι υπήρχε «μεγάλη ανησυχία» καθώς, δεδομένου ότι οι ελπίδες της Ρωσίας για μια γρήγορη νίκη έχουν διαψευσθεί, ο Πούτιν μπορεί να καταφύγει στη βάναυση συμπεριφορά κατά του πληθυσμού και στην πλήρη καταστροφή πόλεων.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος