Δραματική η κατάσταση στη Γερμανία – Επί τάπητος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Για δραματική κατάσταση στη Γερμανία έκανε λόγο και πάλι ο Γερμανός υπουργός Υγείας, προτείνοντας αυστηρότερα μέτρα ενώ εντείνεται η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Νέα κρούσματα 45.3326 εντός 24ώρου, 309 νεκροί. Δείκτης επταημέρου 399 νέα κρούσματα ανά 100.000 επί επτά ημέρες. Πριν μία εβδομάδα ήταν στο 312.

Ο νοσοκομειακός δείκτης, ασθενείς σε κλινικές ανά 100.000 επί επτά ημέρες είναι στο 5,6, από την κλίμακα 6 επιβάλλονται πρόσθετα αυστηρότερα μέτρα.

To ένα κρατίδιο μετά το άλλο περνούν στη ρύθμιση της Ομάδας 2 για εμβολιασμένους και αποθεραπευμένους αποκλείοντας τους ανεμβολίαστους από ένα μεγάλο φάσμα της δημόσιας ζωής. Στο κρατίδιο του Βερολίνου η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέπει την είσοδο των ανεμβολίαστων στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, παρά μόνον σε σούπερ-μάρκετ και φαρμακεία.

Σε πολλές περιπτώσεις ισχύει και για τους εμβολιασμένους και αποθεραπευμένους η υποχρέωση αρνητικού τεστ και χρήση μάσκας – είναι η ομάδα 2G+.

Στη Βαυαρία επιβάλλονται περιορισμοί και στις συναντήσεις ανεμβολίαστων στο σπίτι, επιτρέπεται το ανώτερο πέντε άτομα από δύο οικογένειες.

Εστιατόρια κλείνουν στις δέκα το βράδυ.

Κλαμπ και μπαρ κλείνουν εντελώς, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις συμμετοχή μόνον 25% της πληρότητας. Περιορισμοί υπάρχουν και στην επισκεψιμότητα καταστημάτων λιανικού εμπορίου 10 τ.μ. ανά πελάτη .

Σε επαρχίες που ο δείκτης επταημέρου υπερβαίνει τα 1000 νέα κρούσματα ανά 100.000 επί 7 ημέρες ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις και κλείνουν εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Βερολίνο – Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος