Δώδεκα μήνες μετά το πρώτο “τσίμπημα”, η επιτυχία της εκστρατείας εμβολιασμού στην Ισπανία

Στις 27 Δεκεμβρίου 2020, η Araceli Hidalgo, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Ισπανία, ξεκινώντας έτσι μια εκστρατεία που σήμερα, συμπληρώνει έναν χρόνο και που μπορεί να θεωρηθεί μόνο μια άνευ προηγουμένου επιτυχία, με σχεδόν 40 εκατομμύρια πολίτες εμβολιασμένους.

Μέσα σε μόλις δώδεκα μήνες, η χώρα έχει γίνει μια από τις κύριες αναφορές στον κόσμο όσον αφορά τον εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας. Περισσότερο από το 83% του ισπανικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, σχεδόν το 80% έχει κάνει και τις δύο δόσεις και περισσότερο από το 25% έχει ήδη λάβει την αναμνηστική δόση.

Αυτό το επίτευγμα μπορεί να εξηγηθεί λαμβάνοντας υπόψη διάφορες παραμέτρους. Πρώτον, η Ισπανία επωφελήθηκε από την κοινή αγορά εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία της επέτρεψε να έχει αρκετές δόσεις για ολόκληρο τον πληθυσμό της. Επιπλέον, η ισπανική εκστρατεία στηρίχθηκε σε ένα έμπειρο κι ενισχυμένο σύστημα υγείας που, παρά την πανδημική εξάντληση, κατάφερε για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μαζικού εμβολιασμού. Τέλος, ο ισπανικός πληθυσμός έχει δείξει θετική προδιάθεση για να εμβολιαστεί και η απόρριψη ήταν πρακτικά μικρή εξαίρεση στο γενικό κανόνα.

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος