Διεθνή ΜΜΕ: Η Πρωτοχρονιά στην Αθήνα μεταξύ των μεγαλουπόλεων που «έκλεψαν την παράσταση»

Yπό τη σκιά της Όμικρον, αλλά με έκρηξη χρωμάτων και πυροτεχνημάτων, «από την Αθήνα μέχρι τη Νέα Υόρκη το 2022 έφτασε και χαρακτηρίζεται έτος ελπίδας», έγραψαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Όχι άλλη πανδημία, όχι άλλη πανδημία και να εκπληρωθούν οι επιθυμίες όλων», ήταν η ευχή που αντηχούσε ανά την Ευρώπη.

Στη Βιέννη η καθιερωμένη  συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακή.

Παρά την ακύρωση των εορτασμών στο Παρίσι, ο κόσμος βγήκε έξω για την αλλαγή του χρόνου. Τα εστιατόρια ήταν γεμάτα, ενώ ο Πύργος του Άιφελ ντύθηκε στα χρώματα της σημαίας της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

https://youtu.be/vX7uR0coMNw

Στο μεταξύ, η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 874 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Οι πυρπολήσεις είχαν «καθιερωθεί» στα γαλλικά προάστια μετά τις ταραχές του 2005, ωστόσο δεν αναμένονταν φέτος την ώρα που 95.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες βρίσκονταν στους δρόμους. Στο Παρίσι, όπου η χρήση μάσκας έγινε ξανά υποχρεωτική, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 779 άτομα επειδή δεν φορούσαν μάσκα.

Χωρίς επίσημο εορτασμό και με αυτοσχέδια πυροτεχνήματα γιόρτασαν οι κάτοικοι της Ρώμης γύρω από το Κολοσσαίο. Κατά παράδοση την πρώτη μέρα του χρόνου κάποιοι ιδιαίτερα θαρραλέοι βούτηξαν στον Τίβερη.

Την ίδια ώρα στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος αφιέρωσε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στην καταδίκη της βίας κατά των γυναικών, τονίζοντας ότι «όποιος κάνει κακό σε μια γυναίκα προσβάλει το Θεό, ο οποίος από τη γυναίκα δημιούργησε την ανθρωπότητα».

Ελάχιστα τα πυροτεχνήματα στο Βερολίνο, αφού η καθιερωμένη φιέστα ακυρώθηκε. Ο κόσμος όμως βγήκε έξω για να γιορτάσει και να ευχηθεί για το νέο έτος.

Με το Μπιγκ Μπεν να ηχεί και πάλι μετά από πέντε χρόνια οι Λονδρέζοι υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά κυρίως από τα σπίτια τους καθώς ο επίσημος εορτασμός στην πλατεία Τραφάλγκαρ είχε ακυρωθεί. Πυροτεχνήματα και drones δημιούργησαν μια απίστευτη ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι στην πρωτοχρονιάτικη λίστα της Βασίλισσας Ελισσάβετ με εκείνους που θα λάβουν τιμητικό τίτλο περιλαμβάνεται ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ, αλλά και επιστήμονες που δημιούργησαν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Στη Νέα Υόρκη, η είσοδος στην πλατεία Τάιμς επετράπη σε μόλις 15.000 ανθρώπους με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο Ντουμπάι η έλευση του νέου έτους έγινε με ένα φαντασμαγορικό σόου. Με τη συνδρομή του DJ Άρμιν Βαν Μπιούρεν με το πάρτι να κρατά ως το πρωί.

Με ξεχωριστό τρόπο και κάθε επισημότητα στην Κίνα έγινε η πρώτη έπαρση της σημαίας για το νέο έτος στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.

Ρεπορτάζ: Ζέτα Κονταξή

Οι Πρωτοχρονιές στον κόσμο – Η υποδοχή του 2022 (video+φωτο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος