Διάβημα του ΥΠΕΞ στα Τίρανα – Συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος στη Χειμάρρα και εκπρόσωπος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» για εξαγορά ψήφων

Ανταπόκριση: Παναγιώτης Μπάρκας

Η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος SPAK, συνέλαβε σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα τον Φρέντυ Μπελέρη, υποψήφιο δήμαρχο στη Χειμάρρα, εκπρόσωπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον  συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα και συμμετέχει το Κόμμα Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα. Διάβημα στα Τίρανα απο το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

H όλη επιχείρηση ήταν οργανωμένη από τα Τίρανα  και ο υποψήφιος δήμαρχος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναφέρεται ότι η σύλληψη του Μπελέρη και ενός ακόμα συνεργάτη έγινε με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Κατά την αλβανική εκλογική νομοθεσία αποτελεί εκλογικό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως πέντε έτη.

Είναι η πρώτη ηχηρή σύλληψη υποψηφίου δημάρχου σε όλη τη χώρα για εκλογικό ποινικό αδίκημα. Κατά του Φρέντυ Μπελέρη είχαν προηγηθεί κατ΄επανάληψη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα προσωπικές επιθέσεις με λεξιλόγιο πεζοδρομίου. 

Δριμύτατη ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Νντούλε, ο οποίος χαρακτήρισε  την προσαγωγή Μπελέρη καθαρά πολιτική και  ενορχηστρωμένη  από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος