Διάσωση 190 μεταναστών στο στενό της Μάγχης

Array

Σχεδόν 190 μετανάστες, που προσπαθούσαν να περάσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στην Αγγλία με πλεούμενα ευκαιρίας, διασώθηκαν στη θάλασσα το Σάββατο 3/9 σε αρκετές επιχειρήσεις και οδηγήθηκαν πίσω στη Γαλλία, ανακοίνωσαν οι γαλλικές λιμενικές αρχές.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, περιπολικό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού διέσωσε «περίπου εξήντα ανθρώπους» στα ανοικτά της Ζουίντκοτ, διευκρίνισαν οι αρχές.

Σε δεύτερη επιχείρηση το πρωί, διέσωσαν άλλους περίπου πενήντα μετανάστες που διέτρεχαν κίνδυνο στα ανοικτά της Εμ-ντε-Μαρκ (Πα ντε Καλέ). Τα ναυαγισμένα πλεούμενα ρυμουλκήθηκαν ως το λιμάνι του Καλέ.

Επίσης το πρωί του Σαββάτου 3/9, η γαλλική χωροφυλακή διέσωσε 47 ανθρώπους στα ανοικτά της Λεφρενκούκ και τους μετέφερε στο λιμάνι της Δουνκέρκης. Άλλοι 29 διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και οδηγήθηκαν στη Μπουλόν-σιρ-Μερ, σύμφωνα με τις αρχές.

Συνολικά, «σχεδόν 190 άνθρωποι διασώθηκαν σε λιγότερες από 24 ώρες», επέμεινε.

Αφότου οι αρχές επέβαλαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και το λιμάνι του Καλέ, σημείο αναχώρησης από τις γαλλικές αρχές, ολοένα περισσότεροι μετανάστες δοκιμάζουν την τύχη τους με πλεούμενα ευκαιρίας στην πιο πολυσύχναστη θαλάσσια οδό του κόσμου. Με κίνδυνο της ζωής τους.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών υπολόγιζε πρόσφατα ότι ο αριθμός των μεταναστών οι οποίοι αποπειράθηκαν τον διάπλου αυτόν από την 1η Ιουνίου ως τη 13η Ιουνίου έφθασε τους 20.000 (+68% από την αντίστοιχη περίοδο του 2021).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος