Διασημότητες ζητούν εμβόλια κατά της Covid-19 από την G7 για φτωχές χώρες

Περίπου 30 διασημότητες κάλεσαν τα στελέχη της Ομάδας των Επτά (G7) να δώσουν σε φτωχές χώρες δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, ενόψει της συνόδου κορυφής που διεξάγεται από σήμερα έως και την Κυριακή στην Κορνουάλη, στην νοτιοδυτική Αγγλία.

Σε ανοικτή επιστολή, οι διασημότητες του θεάματος και του αθλητισμού καλούν τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ να δεσμευθούν για την επείγουσα διανομή τουλάχιστον το 20% των προμηθειών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid-19 στις φτωχές χώρες.

Ανάμεσα τους, βρέθηκαν ορισμένοι πρεσβευτές καλής θέλησης της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία Unicef, συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών Λίαμ Νίσον, Ορλάντο Μπλουμ, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, Γούπι Γκολντμπεργκ καθώς και οι τραγουδίστριες Κέιτι Πέρι και Αντζελίκ Κίνζο. Ποδοσφαιρικοί αστέρες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ή ο Σέρχιο Ράμος, των αυτοκινητιστικών αγώνων όπως ο Φερνάντο Αλόνσο ή του τένις όπως ο Άντι Μάρεϊ συνέβαλαν επίσης σε αυτή την έκκληση προς τις επτά πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.

Με αναμενόμενη δωρεά τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων δόσεων από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, υπολογίζεται ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού και η απειλή παραλλαγμένων στελεχών θα μειωθεί, υπογραμμίζουν στην έκκλησή τους.

«Ο κόσμος πέρασε ενάμισι χρόνο στη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19, όμως ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες και να παράγει νέα στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν πάλι εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε», προειδοποιούν στην επιστολή τους.

«Αυτό σημαίνει νέο κλείσιμο σχολείων, περισσότερη αναστάτωση στη φροντίδα υγείας και ακόμα μεγαλύτερη πτώση της οικονομίας, απειλώντας το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο», αναφέρουν οι συντάκτες της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος