Διακοπές Τζόνσον στην Ισπανία εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Λονδίνο — Ανταπόκριση Ευδοξία Λυμπέρη

Στη Μαρμπέγια βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, για τις πρώτες διακοπές του στο εξωτερικό από τότε που παντρεύτηκε την τρίτη σύζυγο του, Κάρι.

Το ζεύγος, μαζί με τον γιο τους Γουίλφ, 17 μηνών, και αναμένοντας το δεύτερο παιδί τους, διαμένουν σε πολυτελή βίλα στην Κόστα ντελ Σολ, η οποία ανήκει στον υφυπουργό Εξωτερικών Ζακ Γκόλντσμιθ.

Η χώρα εδώ και εβδομάδες βρίσκεται στη μέση ενεργειακής κρίσης, με αυξήσεις τιμών, και ελλείψεις καυσίμων και εργατών.

Οι ενώσεις καταναλωτών και η βιομηχανία μιλάνε για έναν δύσκολο χειμώνα ενώ ο Μπόρις Τζόνσον έως τώρα απαντά καθησυχαστικά.

Πριν φύγει για τις πολυτελείς διακοπές του, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέθεσε στον επικεφαλής της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ να αναλάβει την κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας και να “σώσει” τα Χριστούγεννα.

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για επικείμενη φτωχοποίηση όλων των μικρομεσαίων νοικοκυριών με τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας που αναμένονται τον χειμώνα.

Μια πηγή από το Γουέστμινστερ είπε στην Μίρορ ότι «είναι καλό ο πρωθυπουργός να κάνει ένα διάλειμμα, αλλά η επικαιρότητα δείχνει πόσο εκτός πραγματικότητας είναι, με τους απλούς Βρετανούς να αντιμετωπίζουν λογαριασμούς, λογαριασμούς και ακόμη περισσότερους λογαριασμούς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος