Διάγγελμα Ζελένσκι: «Ενημερώθηκα ότι την Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή»

Εντείνεται επικίνδυνα η κρίση στην Ουκρανία. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η μέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Το αιφνιδιαστικό τηλεοπτικό διάγγελμα έγινε αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημερώθηκε ότι την Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή στη χώρα του.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έθεσε σε ετοιμότητα την ουκρανική αστυνομία μέχρι το Σάββατο, ενώ σημείωσε ότι η Τετάρτη θα είναι ημέρα ενότητας και αργία, που σημαίνει ότι θα υψωθεί η ουκρανική σημαία σε όλα τα δημόσια κτήρια, ενώ στις 10 το πρωί θα ακούγεται παντού ο εθνικός ύμνος.

«Μας απειλούν με πόλεμο» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, εννοώντας τους Ρώσους. Πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός είναι σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ.

Λίγο νωρίτερα, ο Ζελένσκι προέτρεψε αξιωματούχους, πολιτικούς και επιχειρηματίες που πρόσφατα έφυγαν από την Ουκρανία να επιστρέψουν στη χώρα τους μέσα σε 24 ώρες.

«Είναι καθήκον σας, σε μια τέτοια κατάσταση, να είστε μαζί μας, με τον ουκρανικό λαό. Προτείνω να επιστρέψετε στην πατρίδα σας μέσα σε 24 ώρες και να σταθείτε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, της διπλωματίας και του λαού μας», τόνισε.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι βουλευτές και επιχειρηματίες έφυγαν από τη χώρα το Σαββατοκύριακο, αφού οι ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλες χώρες συνέστησαν στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν επειγόντως την Ουκρανία.

«Επιστρέψτε στον λαό και τη χώρα σας, που ήταν η πηγή των εργοστασίων και της περιουσίας σας», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Ζαν-Υβ Λεντριάν: Όλα τα στοιχεία είναι συγκεντρωμένα για μια δυνατή στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία για μια δυνατή επίθεση απο τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Ναι, είναι αλήθεια, είναι πιθανό, πιθανό ταχέως» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Υβ Λεντριάν στη γαλλική δημόσια τηλεόραση France5.

Όμως «τίποτα δεν υποδεικνύει σήμερα» ότι ο πρόεδρος Πούτιν πήρε την απόφαση, σημείωσε ο Ζαν-Υβ Λεντριάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος