CNN: Τα παιδιά του Κρεμλίνου στην πολυτέλεια της Δύσης

«Ο ρωσικός λαός θα μπορεί πάντα να ξεχωρίζει τους αληθινούς πατριώτες από τα αποβράσματα και τους προδότες που απλώς θα φτύνει σαν σκνίπα που πέταξε κατά λάθος στο στόμα τους», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η φράση του στάθηκε αφορμή για το κεντρικό θέμα του αμερικανικού δικτύου CNN που τιτλοφορείται «Τα παιδιά του Κρεμλίνου στην πολυτέλεια της Δύσης». Το θέμα αντλεί όπως επισημαίνεται τις πληροφορίες από το Ισντιτούτο κατά της Διαφθοράς, που ιδρύθηκε από τον φυλακισμένο ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Πολίνα Κοβάλεβα, την οποία η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει ως «εκτός γάμου θετή κόρη» του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έχει διαμέρισμα 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια από τις πιο ακριβές γειτονιές του Λονδίνου.

Και η 24χρονη κόρη του εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ από τον δεύτερο γάμο του, Ελισαβέτα Πέσκοβα προβάλλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την παρισινή της εκπαίδευση με άσκηση στο Louis Vuitton και πτυχίο μάρκετινγκ από γαλλική σχολή επιχειρήσεων, ενώ φέρεται να έκανε την πρακτική της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

H κόρη του Πεσκόφ αντέκρουσε τις δημόσιες δηλώσεις του πατέρα της με πολλά «όχι στον πόλεμο» στις αναρτήσεις της στο Instagram.

CNN: Τα παιδιά του Κρεμλίνου στην πολυτέλεια της Δύσης

Τουλάχιστον δύο από τα παιδιά του Πεσκόφ μεγάλωσαν στη Δυτική Ευρώπη πριν επιστρέψουν στη Μόσχα ως ενήλικες, διευκρινίζει το CNN,  το οποίο πάντως δεν επιβεβαιώνει ότι στην οικογένεια αυτή ανήκει διαμέρισμα 180 τετραγωνικών και αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων στη λεωφόρο Βίκτωρ Ουγκώ, του Παρισιού.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ζήτησε μια «μεταδυτική» παγκόσμια τάξη στο 2017, έστειλε την κόρη του να σπουδάσει στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, έγραψε στη συνέχεια το CNN ενώ η Πολίνα Κοβάλεβα φέρεται να είναι είναι κάτοχος διαμερίσματος στο Κένσιγκτον.

Η λιγότερο γνωστή κόρη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Εκατερίνα Βινοκούροβα, 39 ετών, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε για 17 χρόνια, πριν πάρει το πτυχίο της στο London School of Economics. Και οι δύο κόρες έγιαν στόχος των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας από  το Ηνωμένο Βασίλειο.

CNN: Τα παιδιά του Κρεμλίνου στην πολυτέλεια της Δύσης

«Ο ίδιος ο Πούτιν δεν αποτελεί εξαίρεση»

Η μεγαλύτερη κόρη του Ρώσου προέδρου, Μαρία, φέρεται να παντρεύτηκε  Ολλανδό επιχειρηματία και να ζει σε διαμέρισμα 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ολλανδία.

Βίλα οκτώ υπνοδωματίων στο Biarritz της Γαλλίας, συνδέεται με τη μικρότερη κόρη του, Κατερίνα.

Ο Βλαντιμίρ  Πούτιν πρόσφατα έβαλε στο στόχαστρο  Ρώσους με «βίλες στο Μαϊάμι ή τη Γαλλική Ριβιέρα», κατηγορώντας τους ότι πιστεύουν ότι είναι μέρος «ανώτερης φυλής» και ότι συνεργάζονται με τη «Δύση με στόχο την καταστροφή της Ρωσίας», υπενθυμίζει το αμερικανικό δημοσίευμα.

CNN: Τα παιδιά του Κρεμλίνου στην πολυτέλεια της Δύσης

Μια φορά έγινε νομοθετική απόπειρα «να δοθεί τέλος στην υποκρισία των Ρώσων αξιωματούχων και των οικογενειών τους που απολαμβάνουν τη μεγαλοπρέπεια της Δύσης» και απέτυχε, αναφέρει το CNN μιλώντας για το 2016, όταν εισήχθη στην Κρατική Δούμα  νομοσχέδιο που απαγορεύει την εκπαίδευση των ανηλίκων παιδιών των Ρώσων αξιωματούχων σε ξένα πανεπιστήμια και καταψηφίστηκε.

Σχετική είδηση: «Άναυδο» το Κρεμλίνο από τις κυρώσεις στις κόρες του Πούτιν – Προειδοποιεί για αποτυχία στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος