CIA: Από το περασμένο φθινόπωρο η συλλογή πληροφοριών για το σχέδιο του Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία

Οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας άρχισαν το περασμένο φθινόπωρο να συλλέγουν «ανησυχητικές και λεπτομερείς» πληροφορίες για το σχέδιο μιας «νέας μεγάλης εισβολής» στην Ουκρανία από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος «ταλαντευόταν» εξαιτίας της φιλοδοξίας και της ανασφάλειας που ένιωθε, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Μιλώντας σήμερα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια, στην πρώτη δημόσια ομιλία του από την ανάληψη της ηγεσίας της CIA, πέρυσι, ο Μπερνς ανέφερε ότι οι αμερικανικές πληροφορίες ήταν «ζωτικής σημασίας» για την αντίσταση της Ουκρανίας απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

Ο επικεφαλής της CIA δεν έκρυψε επίσης τον αποτροπιασμό του για τις δολοφονίες αμάχων στην Μπούκα, λέγοντας πως τα «εγκλήματα» που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην ουκρανική πόλη ήταν «φρικτά».

Ακόμα είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν «παίρνουν ελαφρά» την πιθανότητα η Ρωσία να επιδιώξει να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο πεδίο της μάχης.

«Δεδομένης της πιθανής απελπισίας του προέδρου Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας, δεδομένων των αποτυχιών που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στρατιωτικά, κανένας από εμάς δεν μπορεί να πάρει ελαφρά την απειλή που δημιουργεί μια πιθανή καταφυγή σε τακτικά πυρηνικά όπλα ή πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης», είπε.

Η CIA «το παρακολουθεί πολύ προσεκτικά», είπε ο Μπερνς. Ωστόσο, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δει ακόμη σημάδια ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει ένα τέτοιο βήμα.

Πηγές: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος